Psa zachránili s pomocou kyslíkovej masky určenej pre ľudí

NETKY.SK • 17 Október 2014, 10:34 • 2 min
Psa zachránili s pomocou kyslíkovej masky určenej pre ľudí

PETERSBURG - Kríženec Nemeckého ovčiaka Keiser, ktorý minulý týždeň uviazol v horiacom dome v Petersburgu vo Virgínii, prežil vďaka včasnému zásahu miestnych hasičov a záchranárov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala televízia CBS 6, požiarnici Kevin Roberts a Mark Allen z domu vytiahli najprv jeho majiteľku a následne sa vrátili aj po jej domáceho miláčika. "Keď som zbadal toho psa, myslel som si, že je mŕtvy," povedal zdravotník Bubby Bish, ktorý sa taktiež nachádzal na mieste. Jeho kolegovia položili Keisera do bezpečnej vzdialenosti od požiaru a následne ho prehliadol ďalší z hasičov Josh Moore. Ako povedal, pes sa v tej chvíli vôbec nehýbal. Privolal preto Bisha, aby mu pomohol. "Napadlo mi, že takému veľkému psovi, by mohla pomôcť maska pre dospelých ľudí. Priložil som mu ju na ňufák a držal som ju tam, až kým nezačal normálne dýchať. Mal som pocit, že to trvá celú večnosť, no myslím, že to trvalo možno päť až osem minút. Napokon sa začal hýbať a vrtieť chvostom," popísal Moore.

 

Keisera následne previezli do veterinárnej nemocnice. Hospitalizovať museli aj jeho majiteľku, ktorá utrpela viacero popálenín druhého stupňa. Podľa slov lekárov by však rovnako ako jej zvierací priateľ mala byť čoskoro v poriadku. O Keisera sa zatiaľ starajú v miestnom útulku. Bish pre CBS 6 povedal, že počas svojej kariéry zdravotníka nezažil nič podobné. Po tejto skúsenosti sa rozhodol objednať špeciálne kyslíkové masky pre psy. Tie by podľa neho mali byť súčasťou výbavy každej miestnej sanitky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona