PSA plánuje ukončiť spoluprácu svojej značky Vauxhall s Renaultom

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 11:46 • 2 min
PSA plánuje ukončiť spoluprácu svojej značky Vauxhall s Renaultom

PARÍŽ - Francúzska automobilka PSA Group plánuje ukončiť spoluprácu svojej britskej značky Vauxhall a konkurenčnej automobilky Renault, ktoré v závode v blízkosti Londýna vyrábajú spoločne dodávky.

slovakia

left justify in out

Namiesto toho využije kapacitu tejto továrne pre vlastnú výrobu. Uviedol to zdroj oboznámený so situáciou. PSA sa snaží oživiť britskú značku, ktorú vlani kúpila od amerického koncernu General Motors spolu s Opelom za približne 2,2 miliardy eur. Ukončenie spoločného podnikania s Renaultom by umožnilo PSA naplno využiť závod v Lutone, uviedol zdroj, ktorý nechcel byť menovaný, pretože rozhodnutie ešte nebolo zverejnené.

 

V závode Vauxhallu sa vyrábajú dodávky značky Vuxaro strednej veľkosti na rovnakej platforme ako Renault Trafic. Koncern PSA, výrobca automobilov Peugeot a Citroën, by tam mohol robiť dodávky svojich značiek. Plánovaný odchod Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ) kladie zvýšený dôraz na konkurencieschopnosť tovární PSA na Britských ostrovoch, povedal generálny riaditeľ koncernu Carlos Tavares.

 

Vauxhall vyrába v Lutone hlavne dodávky a má tiež továreň v Ellesmere Port, ktorá vyrába modely Astra hatchback a kombi. Zvýšenie výroby v Lutone by bolo dobrou správou pre premiérku Theresu Mayovú, keďže blížiaci sa brexit vyvoláva obavy, že firmy na ostrovoch môžu znížiť počet pracovných miest a presunúť výrobu mimo Británie po jej odchode z EÚ. Aj tarify a iné prekážky obchodu po brexite môžu negatívne ovplyvniť produkciu, pretože najmä v prípade automobiliek sa mnohé komponenty presúvajú z jednej strany Lamanšského prielivu na druhú.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies