PSA Peugeot Citroën vymení šéfa, stane sa ním bývalý druhý muž Renaultu

NETKY.SK • 26 November 2013, 09:10 • 2 min
PSA Peugeot Citroën vymení šéfa, stane sa ním bývalý druhý muž Renaultu

PARÍŽ - Na čelo francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën sa postaví bývalý vysoký manažér konkurenčného Renaultu. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Stratová PSA Peugeot Citroën je druhým najväčším európskym výrobcom áut. Tvrdo ju zasiahol pokles dopytu na európskom trhu. Pomôcť by jej mala zmena šéfa. Z čela spoločnosti odíde Philippe Varin (61), ktorý sám požiadal o uvoľnenie z funkcie. Na budúci rok ho nahradí Portugalec Carlos Tavares (55).

Tavares, ktorý bol do augusta prevádzkovým riaditeľom Renaultu a druhým mužom konkurenčnej automobilky po šéfovi Carlosovi Ghosnovi, sa stane členom správnej rady PSA 1. januára 2014 a v priebehu roka nahradí jej súčasného predsedu Varina.

"Dozorná rada svojím rozhodnutím pre Carlosa Tavaresa zabezpečila, že sa bude pokračovať v stratégii sanácie a rozvoja na prekonanie aktuálnej krízy a táto sa bude presadzovať aj v dlhodobom horizonte," uviedol predseda dozornej rady Thierry Peugeot.

Kríza odbytu v Európe spôsobuje PSA obrovské problémy. Automobilka vlani zaznamenala rekordnú stratu 5,01 miliardy eur. Varin preto spustil tvrdý sanačný program, ktorého súčasťou je aj zrušenie 11.000 pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies