Automobilka PSA Group sa po dvoch desaťročiach vracia do Indie

NETKY.SK • 25 Január 2017, 15:58 • 2 min
Automobilka PSA Group sa po dvoch desaťročiach vracia do Indie

PARÍŽ - Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroen plánuje vyrábať vozidlá v Indii. Firma uzavrela dohodu s indickým konglomerátom CK Birla Group o výrobe áut v Indii od roku 2020. PSA v stredu informovala, že vynaloží takmer 100 mil. eur ako úvodnú investíciu v rámci kapitálových výdavkov na postavenie závodu na výrobu áut v indickom štáte Tamil Nadu.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ automobilky PSA Carlos Tavares uviedol, že dohoda o výrobe áut v Indii "predstavuje významný krok v rámci celosvetového rastu PSA Group na kľúčových automobilových trhoch". PSA a konglomerát CK Birla Group plánujú na začiatku vyrábať 100 tis. áut ročne. Podľa PSA sa očakáva, že predaj áut na indickom trhu sa do roku 2025 zvýši na 8 mil. až 10 mil. vozidiel ročne z terajšej úrovne 3 mil. ročne.


Francúzska automobilka pôsobí aj na Slovensku. PSA Peugeot Citroën má závod v Trnave. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies