PSA Peugeot Citroën prijme 300 zamestnancov z agentúr

NETKY.SK • 12 Jún 2015, 15:20 • 2 min
PSA Peugeot Citroën prijme 300 zamestnancov z agentúr

TRNAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën prijme do kmeňového stavu tristo doterajších agentúrnych zamestnancov. Prechod bude od júla do októbra tohto roku. Dvesto zamestnancov dostane zmluvu na dobu neurčitú, ďalších sto na dobu určitú. Agentúru SITA o tom informoval hovorca automobilky Peter Švec.

slovakia

left justify in out

Automobilka zaznamenala v prvom polroku toho roku výrazný rast objednávok, pozitívne sa vyvíja aj odhad objednávok pre druhý polrok. Okrem toho nedávno oznámila investíciu do úplne nového modelu vozidla Citroën.
 

"Ide o vyjadrenie dôvery v našu budúcnosť, napriek zatiaľ neukončenému kolektívnemu vyjednávaniu,“ povedal Remi Girardon, generálny riaditeľ automobilky v Trnave. Pre doterajších agentúrnych zamestnancov bude prechod do kmeňového stavu znamenať stabilné zamestnanie, možnosti rozvoja pracovnej kariéry a možnosť využívať benefity, ktoré automobilka poskytuje. Odborári z OZ Kovo nedávno vyhlásili v trnavskej automobilke štrajkovú pohotovosť a začali zbierať podpisy pre vyhlásenie ostrého štrajku. Dôvodom je stroskotanie rokovaní o náraste miezd, pretože vedenie automobilky PSA Peugeot Citroën a odborári sa nedohodli.

 

Automobilka zamestnáva v súčasnosti 2 600 kmeňových zamestnancov, ale vytvára až takmer 3 500 pracovných postov. Prostredníctvom svojich dodávateľov dáva nepriamo prácu 10 000 ľuďom. Spoločnosť PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrobila v uplynulom roku viac ako 255 tisíc vozidiel, medziročne tak zvýšila objem výroby o 2,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona