PSA očakáva prebytok motorov, hľadá pre ne klientelu

NETKY.SK • 3 Október 2014, 09:28 • 2 min
PSA očakáva prebytok motorov, hľadá pre ne klientelu

PARÍŽ - Spoločnosť PSA Peugeot Citroën rokuje s potenciálnymi klientmi, keďže očakáva prebytok motorov. Spoločnosti BMW a Ford totiž prestávajú využívať motory, ktoré vyvinuli spoločne s francúzskou automobilkou. Vyhlásil to predstaviteľ spoločnosti PSA Christian Chapelle.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov je PSA v kontakte s minimálne tromi potenciálnymi klientmi v súvislosti s benzínovými motormi s objemom 1,6 litra, ktoré boli vytvorené pre spoločnosť BMW a v súvislosti s väčšími naftovými motormi, ktoré boli pôvodne určené pre spoločnosť Ford. Spoločnosti BMW a Ford sa rozhodli odstúpiť od dohody vzhľadom na to, že v roku 2012 spoločnosť PSA uzavrela dohodu o krátkodobej spolupráci s General Motors (GM). "PSA má stále právo predávať tieto motory a je množstvo tých, ktorí majú o ne záujem,“ povedal Chapelle. Spoločnosti PSA a Ford naďalej zdieľajú niektoré naftové motory s menším objemom."

 

Americký výrobca áut GM v decembri minulého roku predal svoj 7-percentný podiel vo francúzskej automobilke PSA Peugeot Citroën. GM podľa obchodníkov predal 24,84 mil. akcií vybraným inštitucionálnym investorom pri cene 10 eur za kus. Vyplýva z toho, že výnos z predaja bol približne 248 mil. eur. GM a PSA tak obmedzili spoluprácu. 

 

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli 100 mil. eur. Od novembra 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý nahradil Peugeot 207.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies