PSA chce spoluprácu s Toyotou rozšíriť o ďalších partnerov

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 14:32 • 2 min
PSA chce spoluprácu s Toyotou rozšíriť o ďalších partnerov

PARÍŽ - Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroen je otvorená tomu, aby sa do jej terajšej spolupráce s firmou Toyota Motor Corp zapojili ďalší partneri, ktorí by sa podieľali na znášaní nákladov na projektovanie a výrobu malých áut.

slovakia

left justify in out

Šéf Peugeotu Carlos Tavares konštatoval, že terajšia spolupráca s Toyotou "prebieha veľmi hladko", ale zároveň je naklonený rozšíriť spoluprácu tak, aby sa do nej zapojilo viac automobiliek a náklady by sa ešte viac rozložili.

 

Toyota a Peugeot Citroen vyvíjajú malé autá prevažne pre európske trhy a vyrábajú ich od roku 2005 v spoločnom závode v Českej republike. Závod v Česku má v súčasnosti ročnú výrobnú kapacitu 340 tis. vozidiel všetkých troch značiek, a to Toyota, Peugeot a Citroen. Toyota spoločne vyvinuté auto predáva pod značkou Aygo, Peugeot ako 108 a Citroen pod značkou C1.

 

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má závod v Trnave. PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrobila v uplynulom roku viac ako 255 tisíc vozidiel. Trnavské výrobné centrum tak medziročne zvýšilo objem výroby o 2,7 %. Zároveň celková technická kapacita výrobného centra bola využitá na 85 %. Automobilka v Trnave stabilne vytvára 3,5 tisíc priamych pracovných postov. Strategickú investíciu na Slovensku oznámil francúzsky koncern v januári 2003. Jej celková suma už presiahla jednu miliardu eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona