PS/Spolu žiada pozastavenie eurofondových projektov

NETKY.SK • 17 December 2019, 12:19 • 2 min
PS/Spolu žiada pozastavenie eurofondových projektov

BRATISLAVA - Eurofondové projekty ministerstva školstva Finančná gramotnosť a Škola bez nenávisti majú viacero problémov a mali by byť pozastavené. Tvrdia to predstavitelia koalície PS/Spolu.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia koalície PS/Spolu sa odvolávajú na kritický list Európskej komisie adresovaný Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR. Komisia v ňom poukazuje na nedostatky projektov. Podľa strany ministerstvo túto kritiku ignorovalo.

 

img

 

Podľa Trubana sú projekty predražené
Volebný líder PS/Spolu Michal Truban uviedol, že jeden z dôvodov je predraženosť projektov. Projekt Finančná gramotnosť by mal stáť 15 miliónov eur a Škola bez nenávisti 12 miliónov eur. Podľa Trubana mohli byť peniaze použité v školstve lepšie. Expert PS/Spolu na školstvo Juraj Hipš na národný projekt o finančnej gramotnosti upozornil v lete. Podľa neho je duplicitný a má prehnaný rozpočet. "Európska komisia upozornila, že blížiaci sa koniec programového obdobia ani parlamentné voľby neospravedlňujú zanedbávanie kvality projektov," povedal Hipš.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇸🇰💙 SLOVENSKO POTREBUJE SILNÝ TANDEM - VOLEBNÝM LÍDROM BUDE TRUBAN, PROGRAMOVÝM LÍDROM BEBLAVÝ Predsedníctva SPOLU a Progresívneho Slovenska schválili dodatok ku koaličnej dohode. V ňom sme sa dohodli, že volebným lídrom a zároveň prípadným kandidátom na premiéra bude Michal Truban. Líder SPOLU, Miroslav Beblavý bude spoločným programovým lídrom a kandidátom na podpredsedu vlády pre koordináciu reforiem a ministra financií. 🗣 Miroslav Beblavý: “Našej krajine sa bude dariť vtedy, keď budeme stavať na silných stránkach každého z nás. Ak hovoríme, že chceme nový štýl politiky, musíme ho byť schopní aj sami robiť. Som presvedčený, že Michal má predpoklady potrebné na to, aby ako volebný líder doviedol našu koalíciu k výhre vo voľbách a následne viedol aj budúcu vládu. Na zmeny, ktoré chceme presadiť, potrebujeme silný tandem - nie hašterenie sa o to, kto má byť lídrom.” Na vaše prípadné otázky bude Miro odpovedať dnes o 15:30.

Príspevok, ktorý zdieľa SPOLU - občianska demokracia (@stranaspolu),

 

Dodal, že ministerstvo malo pripomienky zapracovať a predložiť novú verziu. Podľa Hipša hrozí, že eurofondy sa nestihnú vyčerpať, prípadne, ak projekty prejdú, EÚ ich nepreplatí. Ďalší odborník koalície na vzdelávanie Vladimír Šucha dodáva, že projekty je potrebné stiahnuť, poriadne prepracovať s odborníkmi a znova ich predložiť tak, aby nevytvárali paralelnú štruktúru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies