PS a Spolu si vybrali do nadchádzajúcich parlamentných volieb svojho spoločného lídra

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 15:10 • 2 min
PS a Spolu si vybrali do nadchádzajúcich parlamentných volieb svojho spoločného lídra

BRATISLAVA - Lídrom spoločnej kandidačnej listiny koalície Progresívne Slovensko (PS) a Spolu do parlamentných volieb bude Michal Truban. Oznámilo sa to počas dnešnej tlačovej konferencie v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Programovým lídrom sa stal Miroslav Beblavý, ktorý poukázal na to, že koalícia sa dohodla na spolupráci pred parlamentnými voľbami a darí sa im to aj po eurovoľbách. "Vieme spolupracovať a zároveň sme odlišní," regoval politik.

 

Dohoda koalície PS a Spolu nie je výsledkom žiadneho súboja. Predseda Spolu bude na spoločnej kandidátke programovým lídrom a kandidátom na podpredsedu vlády pre reformy a ministra financií. Truban bude okrem volebného lídra zároveň aj kandidátom koalície na premiéra.

 

img

 

 

"Verím, že Slovensko posunieme výrazne dopredu. Čaká nás ťažké obdobie," uviedol Truban. Podotkol, že v najbližšom čase budú pripravovať kandidačnú listinu aj spoločný program. Ako doplnil, súčasťou dohody sú aj nominácie tieňovej vlády.

 

img

 

Na otázku, či bude koalícia uvažovať aj o spolupráci so stranou Andreja Kiska Za ľudí Truban len konštatoval, že sa s bývalým prezidentom rozprávali vo včerajších hodinách (11. júla). "Úvodný snem by mal byť na jeseň, a potom sa uvidí, či budeme spolupracovať, alebo nie."

 

img

 

Progresívne Slovensko a Spolu spolupracovali už v koalícii napríklad pri májových eurovoľbách, ktoré takto v spojenectve vyhrali. O spolupráci hovoria aj s inými stranami. Len pred pár dňami sa dohodli s ďalšou politickou stranou KDH, kde sa jedná skôr o neútočenie počas volebnej kampane.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies