Prvými semifinalistami Švédi, Slovincov zdolali 5:0

NETKY.SK • 19 Február 2014, 11:43 • 2 min
Prvými semifinalistami Švédi, Slovincov zdolali 5:0

SOČI - Hokejisti Švédska postúpili medzi štyri najlepšie mužstvá na olympijskom turnaji v Soči, keď v stredajšom úvodnom štvrťfinálovom stretnutí zdolali Slovinsko 5:0.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Severania rozhodli o svojom triumfe až v záverečnej tretine, ktorú vyhrali štvorgólovým rozdielom. Druhé čisté konto na turnaji zaznamenal za 19 zákrokov gólman "troch koruniek" Henrik Lundqvist.  
      
sumár:

Švédsko - Slovinsko 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
      

Góly: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Bäckström, Oduya), 52. Hagelin (Kronwall, Jim. Ericsson), 57. Hagelin (Karlsson). Rozhodovali: Meier (USA), Šindler (ČR) - Carlson, Wheler (obaja Kan.), vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7325 divákov.
      

Švédsko: Lundqvist - Jon. Ericsson, Kronwall, Hjalmarsson, Oduya, Edler, Karlsson, Ekman-Larsson – Alfredsson, Berglund, Steen –  Sedin, Bäckström, Eriksson – Silfverberg, Johansson, Landeskog – Jim. Ericsson, Krüger, Hagelin – Nyquist
      

Slovinsko: Kristan – Kranjc, Pretnar, Kovačevič, Robar, Gregorc, Pavlin, Podlipnik, Tavželj - D. Rodman, Kopitar, Muršak – Jeglič, Sabolič, Tičar - M. Rodman, Razingar, Urbas – Pance, Mušič, Goličič

 

Švédi ako najlepší tím po základnej časti vstúpili do stretnutia aktívnejšie a v prvých piatich minútach mali tri dobré šance. Landeskog, Sedin a ani Steen však proti pozornému Kristanovi neuspeli. Udrieť mohlo na druhej strane, keď Slovinci najskôr nevyužili presilovú hru a 9. min mali blízko k prvému gólu. V rýchlom protiútoku dvaja na jedného unikol Gregorc s Razingarom, ale bekhendový pokus druhého menovaného výborným zákrokom zlikvidoval Lundqvist. Šanca Slovincov povzbudila a postupne vyrovnali hru. V 18. min však zbytočne v útočnom pásme fauloval Muršak a prišiel trest. Tvrdá strela Alfredssona v presilovej hre sa odrazila od zadného mantinelu k Steenovi, ktorý nemal problém doraziť puk do poloprázdnej bránky - 1:0.
      

V druhej tretine pokračovala prevaha výberu "troch koruniek", ktorý prestrieľal svojho súpera v tejto časti hry 16:5. V polovici zápasu si nervy na uzde neudržal Kovačevič a podobným zákrokom, akým v stretnutí so Slovenskom zranil Kopeckého, "zostrelil" v strednom pásme Hagelina. Švédi však presilovú hru nevyužili a spoľahlivého Kristana neprekonali ani z ďalších príležitostí.

Pokoj na ich hokejky vniesol až moment zo 42. minúty. Za Kristanovou bránkou sa výborne uvoľnil Eriksson a jeho spätnú prihrávku využil na dôležitý gól Sedin. Slovinci pridali, začali riskovať, ale pozorní severania si dvojgólový náskok strážili bez väčších problémov. Postupovú poistku pridal v 49. minúte Eriksson, ktorý využil peknú prihrávku od Bäckströma a strelou ponad Kristanovu lapačku zvýšil na 3:0. O tri minúty neskôr sa v presilovej hre presadil aj Hagelin, ten istý hráč po skvelej Karlssonovej asistencii potom pridal aj svoj druhý gól. Švédi tak triumfovali 5:0 a zlepšeným výkonom v záverečnej tretine dosiahli povinné víťazstvo. Zverenci trénera Matjaža Kopitara aj napriek prehre opustili turnaj so zdvihnutými hlavami, keď sa vo svojej olympijskej premiére dokázali prebojovať medzi osem najlepších tímov. Švédi sa v boji o finále stretnú s lepším z dvojice Fínsko - Rusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona