Prvými hráčmi týždňa v sezóne Kessel, Tavares a Lehtonen

NETKY.SK • 19 Október 2011, 01:55 • 2 min
Prvými hráčmi týždňa v sezóne Kessel, Tavares a Lehtonen

Prvými hráčmi týždňa v sezóne Kessel, Tavares a Lehtonen

slovakia

left justify in out

img

Premiérové ocenenia pre hráčov týždňa v novej sezóne zámorskej NHL si podelili Phil Kessel z Toronta, John Tavares z New Yorku Islanders a Kari Lehtonen z Dallasu. Pri prvom zverejnení troch hviezd týždňa pritom vedenie NHL bralo do úvahy až jedenásťdňové obdobie od štvrtka 6. októbra až do nedele 16. októbra.
Pravý krídelník Maple Leafs Kesssel do nového vydania profiligy vstúpil osembodovým výkonom za päť gólov a tri asistencie a vyslúžil si titul prvej hviezdy. Javorové listy doviedol k trom víťazstvá a okrem vedenia v kanadskom bodovaní sa Kessel delí aj o prvú pozíciu v hodnotení aktivity (+7). V histórii klubu je Kessel len tretím hráčom za uplynulých 66 rokov, ktorý nastrieľal päť gólov v prvých troch vystúpeniach v sezóne, pred ním sa to podarilo Darrylovi Sittlerovi (1978-79) a dvakrát Wendelovi Clarkovi (1986-87 a 1991-92).
Center Islanders Tavares sa v štyroch zápasoch vyznamenal rovnakou bilanciou - 5 gólov a tri asistencie. Jednotka nováčikovského draftu z roku 2009 v dvoch stretnutiach v poradí zaznamenal štvorbodové výkony, čo naposledy predviedol Čech Robert Reichel, ktorý v marci 1997 dokonca v dvoch dueloch v poradí zaznamenal až deväť bodov.
Brankár Stars Lehtonen si titul tretej hviezdy vyslúžil štyrmi víťaznými štartmi, priemerom 1,48 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 95,5 percenta. Fín za chrbát pustil iba šesť pukov zo 132 striel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies