Prvým postupujúcim tímom na MS môže byť Brazília s kapitánom Neymarom

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 09:57 • 2 min
Prvým postupujúcim tímom na MS môže byť Brazília s kapitánom Neymarom

SAO PAULO - Záverečný turnaj futbalových majstrovstiev sveta 2018 môže čoskoro spoznať meno druhého účastníka. Okrem usporiadateľského Ruska, ktoré má automaticky garantovanú miestenku, je na najlepšej ceste stať sa prvým postupujúcim tímom Brazília.

slovakia

left justify in out

Ak "kanárici" v najbližšom kole juhoamerickej kvalifikácie zdolajú Paraguaj, Ekvádor podľahne Kolumbii a Čile nezaboduje s Venezuelou, zverencom trénera Titeho neunikne miestenka na MS. Mužstvo pod jeho taktovkou prvý raz povedie s kapitánskou páskou Neymar.

"Nikdy tu nebola závislosť od Neymara. Toto je predsa Brazília. Pri plnom sústredení je náš tím najlepší," tvrdí podľa espnfc.com aj AP 25-ročný útočník FC Barcelona. Vedúci Brazílčania hostia v Arena Corinthians v Sao Paule v tabuľke siedmich Paraguajčanov.

 

"Vieme o tom, ale sme natoľko pokorní, že rešpektujeme našich protivníkov. Musíme hrať naplno. Kouč Tite prišiel a aplikoval nejaké úpravy. Všetci hráme futbal, hráči sa od seba až tak nelíšia - rozdiel je v spôsobe hry. Aj ja som sa musel zmeniť, aby som sa dostal na súčasnú úroveň. Už nezbieram žlté a červené karty, čím som zbytočne škodil sebe aj spoluhráčom. Časom všetci dospievame. V súčasnosti myslím len na futbal a som lepší v každom aspekte," hovorí Neymar.

Kouč Tite sa ujal taktovky v septembri a ťahá sériu siedmich kvalifikačných víťazstiev za sebou. Fagner Conserva Lemos nahradil v jeho nominácii suspendovaného pravého obrancu Daniho Alvesa. "Necítim tlak, chcem si užiť každý moment," povedal 27-ročný krajný zadák Corinthians. Brazília je na čele juhoamerickej kvalifikácie so sedembodovým náskokom pred Uruguajom a osembodovým pred Argentínou.

 

Priamo na MS postúpia najlepšie štyri krajiny z tejto vetvy a piata bude hrať baráž s víťazom oceánskej zóny. Brazílčania sú päťnásobní majstri sveta. Šampionát v Rusku s 32 účastníkmi sa uskutoční 14. júna - 15. júla 2018.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona