Prvé bábätká v roku 2017

NETKY.SK • 1 Január 2017, 08:51 • 2 min
Prvé bábätká v roku 2017

KOŠICE - Prvé bábätká v roku 2017 z rôznych slovenských miest.

slovakia

left justify in out

Prvé dieťatko v Bratislave sa narodilo v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch sedem minút po polnoci, volá sa Martinka. Po narodení vážila 3 560 gramov a merala 57 centimetrov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnici v Bratislave Zuzana Eliášová, v ružinovskej nemocnici sa prvé dieťatko v novom roku narodilo 52 minút po polnoci. Chlapček sa volá Oliver, meria 51 centimetrov a váži 3 650 gramov. V petržalskej nemocnici na Antolskej prišlo prvé bábätko na svet o 5:58. Malá Klárka meria 50 centimetrov a váži 3 670 gramov.

 

Prvým novoročným dieťaťom v Košiciach je dievčatko Michaela. Informoval o tom dnes ráno námestník riaditeľa košickej univerzitnej nemocnice Ľuboslav Beňa. Uviedol, že dievčatko prišlo na svet 1. Januára dve minúty po polnoci. Mamička i dievčatko sú v poriadku. Prvá malá Košičanka Michaela váži 3 810 gramov a meria 50 centimetrov. Mamičkou je Zuzana M. z Košíc.


Ešte dnes, ako je už metropole východu zvykom, mamičku s maličkou navštívi košický primátor Richard Raši a odovzdá jej dar, ktorý venuje mesto Košice.


V druhej košickej pôrodnici v súkromnej nemocnici v Košiciach – Šaci sa dnes do siedmej nenarodilo žiadne dieťatko.

 

V Prešove prišlo na svet prvé dieťa v roku 2017 iba osem sekúnd po polnoci. Novorodeniatko vážilo 3 960 gramov a meralo 51 centimetrov. Malá Eliška je prvorodenou dcérou zamestnankyne nemocnice, ktorá pracuje ako lekárka. Narodila sa po sekcii na gynekologicko-pôrodníckom oddelení I. (tzv. starej pôrodnice) vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. 

 

Prvým novoročným dieťaťom narodeným vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline je Lilien. Narodila sa dnes o 8:50, meria 49 centimetrov a váži 3 530 gramov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa fakultnej nemocnice v Žiline Viera Jurčiová, posledným minuloročným dieťaťom narodeným v tejto nemocnici je Richard z Jasenového. Narodil sa hodinu pred polnocou, vážil 3 440 gramov a meral 50 centimetrov. 


Vo fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline sa v roku 2016 narodilo 1 395 detí, z toho 13 párov dvojičiek. "Oproti roku 2015 je to o 61 novorodencov menej. Najčastejšími dievčenskými menami boli Ema, Sofia, Nina a Viktória. Z chlapčenských mien dominovali Jakub, Martin, Filip a Adam," uviedla Jurčiová.

 

Prvými novorodencami vo Fakultnej nemocnice (FN) v Trenčíne boli dvojčatá Michal a Janka. Narodili sa necelú hodinu po začiatku nového roka, "rýchlejší" bol Miško, ktorý prišiel na svet o štyri minúty skôr ako jeho sestra.

Ako TASR informovala hovorkyňa FN v Trenčíne Petra Nevláčilová, Michal sa narodil o 0.40 hodine, meral 40 centimetrov a jeho hmotnosť bola 2360 gramov.

 

Janka prišla na svet o 0.44 hodine, merala 43 centimetrov, jej hmotnosť bola 2240 gramov. Dvojčatá sa narodili mamičke z Považskej Bystrice.

 

V Galante prišiel na svet prvý novorodenec v tomto roku dve minúty po polnoci. Volá sa Benjamin Lucas, váži 2950 gramov a meria 48 centimetrov. Rodičia pochádzajú z Galanty.

 

Prvým narodeným dieťaťom v novom roku vo zvolenskej nemocnici je Radoslav Kalaj. Na svet prišiel hodinu po polnoci.

 

Ako pre TASR uviedol Tomáš Želazko, hovorca spoločnosti AGEL, pod ktorú nemocnica patrí, chlapec vážil 3190 gramov a meral 50 centimetrov. Pôrod bol spontánny.

 

V najväčšej pôrodnici v kraji, v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, sa od polnoci do 9. hodiny nenarodilo žiadne dieťa.

 

 

 

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies