Prvým finalistom Západnej konferencie Los Angeles

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 08:32 • 2 min
Prvým finalistom Západnej konferencie Los Angeles

LOS ANGELES - Obhajcovia Stanleyho pohára hokejisti Los Angeles Kings zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase semifinále Západnej konferencie kanadsko-americkej NHL nad San Jose Sharks 2:1 a v celej sérii tak triumfovali 4:3. Ich súperom vo finále Západnej konferencie bude víťaz série medzi Chicagom a Detroitom, ktorej rozhodujúci siedmy duel je na programe v stredu.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako v predchádzajúcich šiestich stretnutiach aj v poslednom súboji „kráľov“ so „žralokmi“ triumfoval domáci tím. Oba góly víťazov strelil v rozpätí necelých troch minút v druhej tretine Justin Williams, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Ďalšími ocenenými boli brankári oboch tímov - domáci Jonathan Quick, ktorý zlikvidoval 25 streleckých pokusov súperov, a hosťujúci Antti Niemi so 16 úspešnými zákrokmi. Kings opäť potvrdili kvalitu defenzívnej činnosti, už v 33. dueli play-off za sebou neinkasovali viac ako tri góly. Ten jediný v utorňajšom zápase im strelil v 46. min Dan Boyle. Sharks sa už nepodarilo vyrovnať ani vo vyše jeden a pol minúty trvajúcej power-play. 


Výsledok utorňajšieho stretnutia 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 

ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Semifinále 
Los Angeles - San Jose 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) - konečný stav série 4:3, Los Angeles postúpilo do konferenčného finále 
Góly: 25. Justin Williams (Vojnov, Doughty), 28. Justin Williams (Kopitar, Vojnov) - 46. D. Boyle (Pavelski)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona