Prvýkrát od volieb vyrazia ministri za občanmi, zvolili si Košice

NETKY.SK • 25 August 2010, 12:04 • 2 min
Prvýkrát od volieb vyrazia ministri za občanmi, zvolili si Košice

Prvýkrát od volieb vyrazia ministri za občanmi, zvolili si Košice

slovakia

left justify in out

Vláda pod vedením Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) prvýkrát od svojho vzniku zasadne mimo Bratislavy. Cieľom piatkového (27.8.) výjazdu bude budova Historickej radnice v centre Košíc, pričom výber lokality ovplyvnili nedávne ničivé povodne.
      Premiérka sa chystá predostrieť akútny krátkodobý a strednodobý program prevencie povodní vrátanie zmien vo využívaní eurofondov a existujúcich finančných prostriedkov. "Riešenie dôsledkov je oveľa drahšie ako prevencia. Každá investícia do prevencie sa vráti," vysvetlila nedávno.
      Vláda už vyčlenila 13,3 milióna eur na prefinancovanie oprávnených a overených nákladov na záchranné práce. Z toho 11,9 milióna eur pôjde obciam a 1,4 milióna eur inštitúciám ministerstva vnútra. Najviac, a to 7,4 milióna eur, je určených Prešovskému kraju a 2,5 milióna eur Košickému kraju. Minister financií Ivan Mikloš dodal, že peniaze budú uvoľnené v priebehu najbližších siedmich dní, najneskôr do 25. augusta.
      Radičovej podľa vlastných slov nezáleží na tom, či niekto vníma toto rokovanie na východe Slovenska ako marketingový ťah. "Neviem, či je marketingovým ťahom ísť si vlastnými silami pozrieť, čo v obciach funguje a čo nie. Vyčleňujeme ďalšie financie na podporu riešení dôsledkov povodní a práve preto je výjazd viac než na mieste," povedala.
      Šéfka kabinetu zároveň pripomenula, že akútnu potrebu riešenia avizujú poľnohospodári, cestári, vodári a niektoré obce. "Potrebujeme prijať veľmi kompetentné rozhodnutie. Ak sa vám to javí ako marketingový ťah a je úspešný, nech sa páči," dodala.
      Výjazdové zasadnutia boli pomerne časté v minulom volebnom období. Z radov vtedajšej opozície zaznievali na adresu Roberta Fica (Smer-SD) aj výčitky, že z jeho strany ide len o snahu zapáčiť sa voličom a nie o riešenie reálnych problémov.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies