Prvýkrát od nástupu do funkcie oficiálne navštívi Prahu

NETKY.SK • 14 Október 2010, 11:32 • 2 min
Prvýkrát od nástupu do funkcie oficiálne navštívi Prahu

Prvýkrát od nástupu do funkcie oficiálne navštívi Prahu

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová prvýkrát od nástupu do funkcie zavíta do Prahy. Počas jednodňovej návštevy sa v pondelok 18. októbra stretne so svojím partnerom Petrom Nečasom. Ten oficiálne navštívil Slovensko ešte v júli. TASR  o tom informoval tlačový a informačný odbor úradu vlády.
      V českej metropole bude predsedníčka vlády tiež rokovať s prezidentom ČR Václavom Klausom, predsedníčkou poslaneckej snemovne Miroslavou Němcovou a predsedom senátu Přemyslom Sobotkom. V závere programu privíta Radičovú bývalá hlava štátu Václav Havel.
      Témou spoločných rozhovorov slovenskej šéfky exekutívy s predstaviteľmi ČR budú možnosti posilnenia vzájomnej spolupráce s dôrazom na ekonomickú problematiku a energetickú bezpečnosť. Prediskutujú tiež aktuálne otázky európskej agendy, ako aj kooperáciu ČR a SR v rámci Vyšehradskej štvorky, kde je Slovensko aktuálne predsedníckou krajinou.
      Úplne prvá pracovná cesta Radičovej od jej vymenovania do funkcie premiérky smerovala 12. až 13. júla do Bruselu. Spolu s ministrom financií Ivanom Miklošom tam rokovali o podmienkach slovenskej pomoci Grécku a tiež o zapojení sa SR do európskeho garančného mechanizmu.
      Vo Varšave sa 23. júla stretla s premiérom Donaldom Tuskom a 25. augusta v Berlíne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies