Prvých lyžiarov privítajú v stredisku Jasná túto sobotu

NETKY.SK • 29 November 2018, 17:14 • 2 min
Prvých lyžiarov privítajú v stredisku Jasná túto sobotu

NÍZKE TATRY - Lyžiarsku sezónu 2018/19 otvorí ako prvé z tatranských stredísk Jasná v Nízkych Tatrách na viac ako troch kilometroch.

slovakia

left justify in out

V sobotu 1. decembra sa spúšťa lyžovačka na troch zjazdovkách, ktoré majú aktuálne výšku snehu do 30 centimetrov. 

 

„Podmienky na lyžovanie sú dobré, miestami obmedzené. Lyžovať sa bude na severnej strane Chopku na modrej zjazdovke č. 13 Biela Púť a na červených zjazdovkách č. 1 Pretekárska z Priehyby na Záhradky a č. 2 Májová z Priehyby do Jasnej," uviedla.

 

Väčšina lyžiarskych zájazdov sa predá už začiatkom jesene. Viete, o ktoré lyžiarske stredisko je najväčší záujem?

 

Najbližšie chladné a mrazivé týždne využije stredisko na dosneženie, úpravu a spustenie aj ďalších zjazdoviek na oboch stranách Chopku. Štart zimnej sezóny v Jasnej, ktorý je pripravený na piatok 30. novembra, bude spojený s tradičným regionálnym podujatím - stretnutím Liptákov a Horehroncov na vrchole Chopku o 10. hodine.

 

„Na hostí čaká program pri príležitosti 100. výročia Československa a známi ľudia a osobnosti, ktoré sú späté so športom a históriou lyžovania na Liptove. Pripravená je aj výstava fotografií Alojza Lutonského – priekopníka tatranského turizmu," dodala hovorkyňa s tým, že lanovky budú v piatok v prevádzke len pre peších návštevníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona