Prvý zápis sýrskych detí na vojenské stredné školy Ruska sa uskutoční tento rok

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 16:0 • 2 min
Prvý zápis sýrskych detí na vojenské stredné školy Ruska sa uskutoční tento rok

JALTA - Prijať študentov zo Sýrie sú pripravené vojenské univerzity v Petrohrade, ako aj kadetový zbor v meste Perm. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prvý zápis sýrskych detí na stredné školy ministerstva obrany Ruska sa uskutoční 1. septembra tohto roku. O tom povedala počas konferencie "Hospodársky rozvoj Sýrie" v rámci Medzinárodného ekonomického fóra v Jalte, členka Rady federácie z Krymu Olga Kovitidi.
     

"Budúce ľudské zdroje Sýrskej Arabskej republiky by sa nemali vytvárať v Spojených štátoch, ani vo Veľkej Británii, ale v Rusku. Z toho dôvodu sa Rada federálneho výboru pre obranu a bezpečnosť, v spolupráci s ministerstvom obrany Ruskej federácie snaží organizovať vzdelanie detí zosnulých sýrskych vojakov vo federálnych štátnych vzdelávacích organizáciach, ktoré sú pod jurisdikciou ministerstva obrany Ruska. Prvý zápis detí sýrskych hrdinov sa plánuje implementovať už 1. septembra tohto roku," povedala Kovitidi.
     

Ona poznamenala, že už niekoľko vojenských univerzít v Rusku je pripravených prijímať deti zo Sýrie - to sú univerzity v Petrohrade a taktiež Perm Cadet Corps. "Považujem za potrebné organizovať školenia absolventov sýrskych škôl, vo vysokých školách Ruska, nielen ministerstvu obrany, ale aj vo všetkých iných oblastiach vzdelania," dodala ona . 
     

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona