Prvý triumf MCFC na Stamford Bridge od roku 2010 režíroval Agüero

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 11:29 • 2 min
Prvý triumf MCFC na Stamford Bridge od roku 2010 režíroval Agüero

LONDÝN - Futbalisti londýnskej FC Chelsea zaznamenali prvú domácu prehru v Premier League od decembrového nástupu trénera Guusa Hiddinka do funkcie.

slovakia

left justify in out

Nad ich sily bol v sobotu Manchester City, ktorý triumfoval 3:0. Všetky góly hostí vsietil argentínsky kanonier Sergio Agüero.

 

Manchester potvrdil dobrú formu z uplynulých týždňov. V Lige majstrov po vyradení Paríža Saint-Germain postúpil premiérovo v klubovej histórii do semifinále súťaže, kde si zmeria sily s Realom Madrid. V sobotu jednoznačným triumfom pokoril tradičného rivala z Londýna na jeho ihrisku prvýkrát od roku 2010. Tím Manuela Pellegriniho poskočil priebežne na tretiu priečku v tabuľke a priblížil sa k zisku miestenky v budúcej sezóne LM.

 

Strojcami výhry MCFC boli trojgólový Agüero a Kevin De Bruyne. Belgický krídelník pripravil prvé dva presné zásahy a ako bývalý hráč Chelsea sa pripomenul fanúšikom na Stamford Bridge. "Krásne sa pozerá na spôsob, akým hrá ten chlapec futbal. V poslednom období urobil veľký progres a je to vidieť," pochválil De Bruyneho tréner kouč Londýnčanov Hiddink.

 

Agüero zavŕšil hetrik z pokutového kopu, ktorému predchádzal faul a následné vylúčenie domáceho brankára Thibauta Courtoisa. Pre Argentínčana to bolo 26. tohtosezónny gól v drese City vo všetkých súťažiach. Celkovo ich má na svojom konte za MCFC už 99. "Je veľmi zvláštne, že Sergio ešte nevyhral cenu pre najlepšieho hráča súťaže. V lige je veľa veľmi dobrých hráčov, ale on je jeden z najlepších, ak nie úplne najlepší," uviedol na adresu svojho zverenca Pellegrini a k zápasu dodal: "Dosiahli sme skvelé víťazstvo po veľmi dobrom výkone. Dôležitý bol nielen výsledok, ale aj hra, ktorou sme ho dosiahli."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies