REPORTÁŽ: Prvý tréning vo fitness centre, ako na to?

NETKY.SK • 14 Január 2020, 10:40 • 2 min
REPORTÁŽ: Prvý tréning vo fitness centre, ako na to?

Mnohí z nás si stanovujú novoročné predsavzatia, často s cieľom schudnúť či zlepšiť si fyzickú kondíciu. Každý január sú fitness centrá preplnené, no po pár týždňoch cvičiacich ubúda. Dôvodom je napríklad fakt, že nevieme, ako správne cvičiť. Riešením môžu byť hodiny s trénerom.

slovakia

left justify in out

 

Poznáte ten pocit, keď prídete do fitness centra odhodlaní naplniť svoje predsavzatia, no po prvej polhodine zistíte, že ste si neni celkom istý, ako správne používať stroje, či aká technika cvičenia by pomohla k dosiahnutiu želaných výsledkov. Pre športovcov začiatočníkov je najlepším riešením osobný tréner. Každého telo je iné, a preto sa môže stať, že cvičebný plán, ktorý pomáha napríklad vášmu známenu či rodine, nemusí byť vhodný aj pre vás.

 

Ako začať v posilňovni?

Jozef Švidroň, tréner vo fitness centre EfectFit vysvetlil, ako vyzerá prvé stretnutie s klientom. Najdôležitejšie je stanoviť si očakávania, na základe ktorých sa vypracuje cvičebný plán. Dôležité je dbať aj na zdravotný stav a vykonať vstupnú diagnostiku.

 

 

Úvodný tréning

Počas úvodného tréningu je dôležité osvojiť si správny spôsob cvičenia. "Vyvalkanie sa na rollery, dynamický strečing," takýmto spôsobom začína tréning s Jozefom. "Úvodný tréning u nás trvá hodinku, hodinku a pol," dopĺňa.  Viac o prvom tréningu, ale aj rady pre začiatočníkov sa dozviete v reportáži.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona