Prvý tréning v olympijskom Čongsone pre Jansruda

NETKY.SK • 4 Február 2016, 10:03 • 2 min
Prvý tréning v olympijskom Čongsone pre Jansruda

ČONGSON - Úplne novú olympijskú zjazdovku v kórejskom Čongsone si pred víkendovými pretekmi Svetového pohára alpských lyžiarov najlepšie naštudoval Nór Kjetil Jansrud, ktorý bol najrýchlejší vo štvrtkovom prvom tréningu.

slovakia

left justify in out

Zjazdárom po stredajšej voľnej obhliadke trate prvý raz oficiálne merali čas, pri Jansrudovom mene svietila hodnota 1:42,65 min. O 13 stotín sekundy za ňou zaostal Rakúšan Romed Baumann, tretí Peter Fill z Talianska bol o 35 stotín pomalší ako víťaz. V slnečnom a chladnom počasí si trať vybudovanú pre zimné olympijské hry 2018 vyskúšali aj slovenskí bratia Adam a Andreas Žampovci. Klasifikovali ich na 53., resp. 54. mieste. Rýchlejší Adam mal manko 4,93 s na Jansruda, Andreas zaostal za Nórom o 6,05 s.


V juhokórejskom stredisku sa o body do Svetového pohára pôjde v sobotu, keď je na programe zjazd, v nedeľu príde na rad super G. Je to prvé zo série 28 testovacích podujatí pred ZOH 2018 v Pjongčangu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona