Prvý slovenský profi boxer v ťažkej váhe Tlkanec prehral v Hamburgu s Chorvátom Čaličom

NETKY.SK • 23 September 2015, 09:33 • 2 min
Prvý slovenský profi boxer v ťažkej váhe Tlkanec prehral v Hamburgu s Chorvátom Čaličom

HAMBURG - Slovenský boxer Erik Tlkanec prehral v utorkovom dueli v rámci novovzniknutej profi súťaže APB (AIBA Pro Boxing) s chorvátskym pästiarom Markom Čaličom 0:3 na body.

slovakia

left justify in out

Súboj, ktorý bol pre 25-ročného Slováka a člena klubu 1. Bratislavská boxerňa premiérový na takomto fóre, sa uskutočnil v nemeckom Hamburgu ako predzápas pred dvoma "titulovými" meraniami síl APB. Po šiestich odboxovaných kolách mali všetci traja rozhodcovia zhodné skóre 59:55 v prospech Čaliča.

 

"Tlkanec bojoval, ale rozhodla skúsenosť chorvátskeho súpera, ktorý má so zápasmi v APB na šesť kôl už skúsenosti. Erik mal výborné 1. kolo, no v následnom druhom kole trochu prepálil tempo. V ďalšom priebehu duelu bol technický Čalič presnejší a pôsobil lepším dojmom. Celkovo bol však zápas pomerne vyrovnaný. Erik si pri svojej premiére v APB proti špičkovému súperovi rozhodne neurobil zlé meno," zhodnotil pre agentúru SITA vystúpenie Erika Tlkanca tréner slovenskej reprezentácie Pavol Hlavačka.

 

K Erikovmu výkonu sa vyjadril aj náš najznámejší boxer Tomi KID Kovács: "Erik !!!! Zapísal si sa do boxerskej histórie nášho malého Slovenska! Bol si prvý Slovák, ktorý sa tam dostal a boxoval a reprezentoval našu krajinu! Aj keď to teraz nevyšlo, ale aj tak ti chcem zagratulovať a poďakovať !!! Jednoducho ďakujeme ti všetci, že si!!! Pracuj ďalej a užívaj si každú sekundu v telocvični a na zápasoch v ringu! Držíme ti naďalej palce! BOXU ZDAR!!!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies