Prvý školský deň: Aj deti riešia, čo na seba

NETKY.SK • 1 September 2013, 15:28 • 2 min
Prvý školský deň: Aj deti riešia, čo na seba

BRATISLAVA - Obliekanie a móda dnes zohrávajú väčšiu úlohu v živote človeka ako kedysi. Už aj deti riešia dilemu, čo v prvý školský deň na seba

slovakia

left justify in out

„Fialové šaty, čo mi priniesol Ježiško, nové biele balerínky, ponožky s volánikom a fialové sponky, čo som včera poslala kúpiť maminu, aby som bola zladená," prezradila mi rozhodne neter, keď sa chystala na svoj úplne prvý školský deň. O tom, v akom outfite privíta novú životnú etapu, bolo rozhodnuté už pár dní pred druhým septembrom.

Najmä malé dievčatká sa intenzívne zaoberajú tým, čo si oblečú. Nečudo, veď sa od narodenia točia okolo svojich mám, ktoré nosia sukne, vysoké opätky, kabelky a šperky, preto je úplne prirodzené, že i ony samy sa chcú parádiť. A prvý školský deň je ideálnou príležitosťou, kedy im to dopriať.

V prvom rade, oblečenie by ste mali vyberať spolu, aby sa v ňom dieťa cítilo pohodlne. Prvý školský deň znamená pre dieťa aj stres z nového prostredia, preto by ste mali urobiť všetko preto, aby ste ho zmiernili. Nemá význam vašu dcéru, ktorá celý život pobehovala v kraťasoch a teniskách, navliekať do ružových šiat. Nebojte sa, ako bude rásť, jej pohľad na módu a štýl sa zmení aj desaťkrát.

Výber s predstihom


Oblečenie s dieťaťom pripravte pokojne aj pár dní vopred, aspoň predídete zbytočnému rannému stresu. Navyše, ak oblečenie vopred nevyskúšate a rozhodnete sa pre niečo, čo dieťa dlhšie na sebe nemalo, môže sa stať, že už z toho medzičasom vyrástlo. Tak aspoň budete mať dostatok času na to, aby ste vybrali alebo kúpili niečo iné.

A čo je pre dieťa na prvý školský deň ideálne? Najmä, všetko s mierou. Začiatok školského roka nie je svadbou ani odovzdávaním Oscarov, preto to neprežeňte. Už dávno sú preč časy, keď dievčatká prišli prvýkrát do školy „v róbe“ a lakovkách a chlapci v oblekoch. Stavte skôr na ležérnosť a športovú eleganciu, aby sa dieťa cítilo pohodlne a nie upäto.

Najviac možností majú dievčatká. Obliecť im môžete ľahké šaty, sukničky aj krátke nohavice a k tomu skombinovať krajšie tričko alebo blúzku. Keď bude chladnejšie, zvoľte dlhé nohavice alebo šaty či sukne doplňte peknými pančuškami. V prvý školský deň svojej dcére pokojne doprajte aj niečo, čo bežne nenosí. Kúpiť jej môžete napríklad pekný náramok či náhrdelník, alebo čokoľvek, v čom sa bude cítiť výnimočne.

U chlapcov je to omnoho jednoduchšie. Stačia športovo-elegantné nohavice, k tomu nejaká športová košeľa a krásny outfit je hotový.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies