Prvý ročník pražského festivalu Metronome ovládol Iggy Pop

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 09:39 • 2 min
Prvý ročník pražského festivalu Metronome ovládol Iggy Pop

PRAHA - V Prahe sa skončil prvý ročník hudobného festivalu Metronome, ktorý sa konal v areáli holešovického výstaviska a v parku Stromovka. Podujatie odštartovala v piatok 24. júna takzvaná warm up párty, na ktorú bol vstup zdarma.

slovakia

left justify in out

Headlinerom festivalu bol americký spevák Iggy Pop, ktorý vystúpil so štvorčlennou sprievodnou kapelou v sobotu na Metronome stagei. Šesťdesiatdeväťročný legendárny interpret predstavil svoju typickú rock'n'rollovú šou plnú sólových hitov ako The Passenger, Lust for Life, Real Wild Child (Wild One) či Sister Midnight, ale i skladieb, ktoré nahral s kapelou The Stooges, a to napríklad No Fun, 1969 alebo I Wanna Be Your Dog. V závere energického vystúpenia, počas ktorého tiež zostúpil z pódia a pozdravil oddaných fanúšikov a fanúšičky v predných radách, ponúkol aj piesne Gardenia, Break into Your Heart a Sunday z tohtoročnej sólovky Post Pop Depression.
Prvý deň festivalu zaujali publikum aj Ella Eyre, The Kooks, Michal Ambrož & Hudba Praha, alebo Richard Müller, ktorý sa predstavil na Park stagei. Sobotňajšie počasie večernému programu príliš neprialo a prinieslo dážď i búrky, no podujatie sa i napriek tomu nieslo v pokojnej atmosfére.

 

Nedeľa patrila anglickej kapele Foals, ktorá ponúkla atmosferické indie-rockové skladby doplnené výbornou svetelnou šou. Tridsaťročný spevák a gitarista formácie Yannis Philippakis potešil roztancované publikum aj stage divingom. Na Park stagei zas hviezdili kanadskí Walk Off the Earth, pred ktorými zahral a zaspieval 68-ročný Ivan Král, niekdajší spolupracovník spomínaného Iggyho Popa či speváčky Patti Smith. Rodák z Prahy žijúci v USA si na koncert prizval aj špeciálneho hosťa Jiřího Suchého, s ktorým predviedol niekoľko skladieb i zábavných dialógov, vďaka čomu nadchli početné publikum. Nedeľný line-up ponúkol aj interpretov ako Matt Simons, J.A.R. s gospelovým zborom Maranatha či Crystal Fighters.

 

Program prvého ročníka podujatia dopĺňali aj rôzne sprievodné atrakcie. Organizátori pripravili tiež Family zónu, Club stage či Moon stage, ale i dostatok stánkov s občerstvením, splachovacích toaliet či priestorov, kde sa dalo ukryť pred dažďom alebo letným slnkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona