Prvý ročník bratislavského Beerfestu ponúkne 50 druhov pív

NETKY.SK • 20 September 2012, 14:25 • 2 min
Prvý ročník bratislavského Beerfestu ponúkne 50 druhov pív

Prvý ročník bratislavského Beerfestu ponúkne 50 druhov pív - Kultúra Smrekové pivo či pivný guláš, to sú špeciality, ktoré ponúkne prvý Staromestský Beerfest v Bratislave. Festival piva vyvrcholí 28.

slovakia

left justify in out

img

Smrekové pivo či pivný guláš, to sú špeciality, ktoré ponúkne prvý Staromestský Beerfest v Bratislave. Festival piva vyvrcholí 28. septembra o 12:00 na Hviezdoslavovom námestí. Informovala o tom dnes na tlačovej konferencii prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu Júlia Hurná. Desať pivovarov ponúkne návštevníkom 50 druhov rôzneho piva. Okrem klasických bude v ponuke aj kvasinkové pivo či miešané pivové nápoje. „Chceme predstaviť širokú škálu druhov piva, ktoré si Slováci môžu vychutnať a ich výber bude skutočne pestrý,“ uviedla Hurná. Z gastronomických špecialít budú môcť návštevníci ochutnať aj pivnú polievku. Slávnosti piva sa začnú už v piatok 21. septembra ponukou Beerfest menu v 27 staromestských pivárňach, reštauráciách a podnikoch. Hostia, ktorí si objednajú z tejto ponuky, môžu zbierať pečiatky a na Staromestskom Beerfeste sa zapojiť do žrebovania o pivné ceny.

Hlavným partnerom Staromestského Beerfestu je bratislavská mestská časť Staré Mesto. Staromestská starostka Táňa Rosová takto chce návštevníkom pripomenúť históriu varenia piva v Starom Meste a obnoviť tradíciu odovzdávania várečného práva. „Várečné právo tu máme už od polovice 15. storočia a 21. storočie by si ho malo tiež pripomenúť. Preto sme pripravili prvý ročník Beerfestu ako obnovenie tejto tradície“ povedala Táňa Rosová. 

Pre návštevníkov Beerfestu je okrem pivných stánkov pripravený aj program. Podujatie otvorí pochod mažoretiek, odborníci porozprávajú o výrobe piva, vystúpia bubeníci Campana Batucada či skupina Starmania.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies