Prvý prípad vtáčej chrípky hlási aj Horné Rakúsko

NETKY.SK • 1 December 2016, 17:05 • 2 min
Prvý prípad vtáčej chrípky hlási aj Horné Rakúsko

LINZ - Prvý prípad vtáčej chrípky, respektíve prítomnosti vírusu H5N8 v organizme uhynutej čajky, hlásia z Horného Rakúska, konkrétne z Gmundenu, kde operenca našli bez známok života.

slovakia

left justify in out

Veterinári reagovali na tento prípad preventívnym rozšírením jestvujúcej povinnosti chovateľov držať hydinu pod strechou aj na okresy Gmunden, Vöcklabruck a Kirchdorf.


V spolkovej krajine Horné Rakúsko sa zatiaľ vtáčia chrípka u hydiny nevyskytla. Napriek tomu však v hornorakúskom prihraničí so spolkovou krajinou Salzbursko platila spomínaná povinnosť už od 24. novembra, a to pre výskyt ochorenia v Salzbursku, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.


Prípady výskytu vtáčej chrípky hlásili v uplynulých týždňoch nielen z viacerých oblastí Rakúska, ale aj Nemecka a Švajčiarska, Chorvátska, Slovinska, Rumunska, Maďarska, Poľska, Dánska či Holandska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona