Prvý otvorene homosexuálny biskup sa rozvádza s manželom

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 07:58 • 2 min
Prvý otvorene homosexuálny biskup sa rozvádza s manželom

WASHINGTON - Anglikánska cirkev oznámila, že Gene Robinson, ktorý sa ako prvý biskup otvorene prihlásil k svojej homosexualite, sa rozvádza so svojím "manželom". Uviedla to dnes agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Biskup vo výslužbe informoval o svojom rozvode s Markom Andrewom e-mailom diecézu v New Hampshire a tiež na americkej spravodajskej webovej stránke The Daily Beast.

 

Gene Robinson a Mark Andrew uzavreli v roku 2008 civilný zväzok, ktorý premenili na "manželstvo", keď americký štát New Hamsphire legalizoval v roku 2010 sobáše homosexuálov. 
 

Jeho zvolenie za biskupa anglikánskej cirkvi v roku 2003, napriek tomu, že sa otvorene hlásil k homosexualite, vyvolalo medzinárodný rozruch a viedlo konzervatívnych členov episkopálnej cirkvi k odtrhnutiu od hlavnej cirkvi v USA.

 

Robinson napísal, že podrobnosti jeho rozvodu sú súkromné a že nikdy nesplatí svoj dlh Andrewovi, "ktorý pri mne stál počas výziev ostatného desaťročia".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies