Prvý krach cestovky v tejto sezóne: Skončila popradská Darne

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 14:32 • 2 min
Prvý krach cestovky v tejto sezóne: Skončila popradská Darne

BRATISLAVA - Popradská cestovná kancelária Darne dnes vyhlásila úpadok, pred klientmi sa však zatajuje, píše portál Topky.sk.

slovakia

left justify in out

Nefungujú ani telefonické kontakty a o úpadku cestovky informuje Darne na svojom webe: "Oznamujeme Vám, že DARNE cestovná kancelária, s.r.o. sa v zmysle § 9 ods. 1 zákona č. 281/2001 Z.z. o zájazdoch, podmienkach podnikania cestovných kancelárií a cestovných agentúr a o zmene a doplnení Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov (ďalej len Zákon o zájazdoch) dostala do úpadku a ďalej nie je schopná vykonávať svoju činnosť. DARNE cestovná kancelária, s.r.o. má uzatvorené „Poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie" s poisťovňou Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s. a táto poistná zmluva je platná od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014. CK DARNE"

 

img

 

Kancelária bola proti úpadku na tento rok poistená v Allianzi. Jej hovorca Artur Šturmankin z odboru firemnej komunikácie pre Topky.sk potvrdil, že im zástupcovia Darne oznámili túto správu v pondelok v neskorých hodinách. "Táto cestovná kancelária mala s Allianz - Slovenská poisťovňa uzatvorenú zmluvu proti úpadku na 82-tisíc eur," uviedol. 

 

V súčasnosti má Darne v zahraničí 55 klientov, ktorí dovolenkujú v Bulharsku, poisťovňa zabezpečila ich prevoz autobusom na stredu 9. júla. Klienti, ktorí majú zakúpený zájazd cez Darne CK, môžu poisťovňu žiadať o vrátenie peňazí do šiestich mesiacov od vyhlásenia úpadku. Musia však predložiť zmluvu o obstaraní zájazdu, doklad o zaplatení a vyplniť hlásenie o poistnej udalosti. Poisťovňa zároveň vyzvala všetkých ľudí, aby žiadali ešte pred zakúpením zájazdu cestovku o doklad poistenia proti insolventnosti alebo proti úpadku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies