Prvý júlový týždeň priniesol do kín štyri filmové novinky

NETKY.SK • 5 Júl 2019, 15:02 • 2 min
Prvý júlový týždeň priniesol do kín štyri filmové novinky

BRATISLAVA – Prázdniny spestrí hororová komédia ikony amerického nezávislého filmu Jima Jarmuscha, životopisný dokument o možno najlepšom tenoristovi histórie, na svoje si prídu aj priaznivci rakúskej a nemeckej kinematografie a Spider-Mana.

slovakia

left justify in out

"Niektorí speváci vedia spievať operu. Pavarotti bol opera," povedal Bono Vox, spevák skupiny U2 o umelcovi, ktorému je venovaný dokument z dielne režiséra Rona Howarda.

 

Prináša všeobecný i intímny filmový pohľad na život, prácu a osobu opernej legendy Luciana Pavarottiho, hudobnej ikony, ktorá svojím významom, umením a popularitou ďaleko prekročila hranice operného žánru. Pavarotti priblížil operu najširšiemu publiku.

 

Z chudobného talianskeho chlapca sa stal v podstate medzinárodnou rockovou hviezdou. Jeho životný príbeh, ktorý emóciami, zvratmi a veľkoleposťou sám o sebe pripomína operu, nakrútil držiteľ Oscara za film Čistá duša.

 

Howard okrem iného natočil ocenený dokument o Beatles "Eight Days a Week - The Touring Years" a filmy ako Apollo 13, Ťažká váha, Da Vinciho kód alebo Rivali.

 

Dokument Pavarotti ukazuje, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky.

 

 

Od 4. júla je v kinodistribúcii rakúsko-nemecká dráma Trafikant (r. Nikolaus Leytner). Ide o filmovú adaptáciu svetového bestselleru Roberta Seethaltera.

 

Prináša dojímavý príbeh o mladíkovi, ktorý sa zamestná v trafike a tam sa zoznámi a spriatelí s jej pravidelným zákazníkom - Sigmundom Freudom. V tom čase Viedeň práve okupujú nacisti.

 

 

Legenda amerického nezávislého filmu Jim Jarmusch zorganizoval najväčšiu zombie "stretávku" v histórii filmu. V hororovej komédii Mŕtvi neumierajú sa invázii živých mŕtvoliek postaví prvá herecká liga na čele s Billom Murraym, Tildou Swintonovou alebo Adamom Driverom.

 

Americké mestečko Centerville je ospalý "zapadákov", v ktorom starnúci šerif Robertson (Bill Murray) netrpezlivo odpočítava zostávajúce dni do dôchodku, pretože nudiť sa človek môže aj bez revolveru za pásom. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver), naopak, stále dúfa, že sa k nejakému poriadnemu vyšetrovaniu niekedy dostane. Zaslúžil by si to, pretože ako prvý vytuší, že tie dve škaredo zavraždené dámy z miestneho bistra majú na svedomí zombie. Inokedy by ho skúsenejší kolega vysmial, ale dnes nie.

 

V mestečku sa totiž odohráva omnoho viac zvláštností ako napríklad slnko nezapadá vtedy, keď normálne má, do pohrebného ústavu nastúpila divná žena so škótskym prízvukom a samurajským mečom (Tilda Swintonová), a rasistickému farmárovi Millerovi (Steve Buscemi) začal miznúť dobytok...

 

 

Od 3. júla je v kinách akčná fantasy komédia Spider-Man: Ďaleko od domova (r. Jon Watts). Po udalostiach z Avengers: Endgame sa Spider-Man stretáva s celkom novou zodpovednosťou.

 

Vo svete, ktorý sa navždy zmenil, však naňho číhajú aj nové hrozby. Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies