Prvý deň Uprisingu sa niesol v znamení Boba Marleyho

NETKY.SK • 24 August 2013, 13:57 • 2 min
Prvý deň Uprisingu sa niesol v znamení Boba Marleyho

BRATISLAVA - V piatok sa na bratislavských Zlatých pieskoch predstavili napríklad Macka B & Mad Professor, Capleton, Ky-Mani Marley alebo Buraka Som Sistema.

slovakia

left justify in out

Na bratislavských Zlatých pieskoch sa v piatok o 12:00 začal šiesty ročník Uprising Reggae festivalu, ktorý potrvá až do nedeľného rána. Na hlavnom pódiu sa v prvý deň od 14:00 postupne predstavili Batatimba, Makako Jump, Medial Banana, Macka B & Mad Professor, Protoje, Capleton, Ky-Mani Marley a Buraka Som Sistema. Bohatý hudobný program však ponúkali aj ďalšie tri menšie scény.

Program Uprisingu odštartoval domáci orchester Batatimba, po ktorom sa predstavili talianska ska-reggae kapela Makako Jump a slovenská formácia Medial Banana. Priestor pod hlavným stageom sa po prvý raz zaplnil krátko po 18:00, keď sa na pódiu objavil britský spevák Macka B, ktorého okrem kapely sprevádzal aj producent Mad Professor. Macka B počas celého koncertu komunikoval s publikom, pričom každú skladbu v krátkosti predstavil. Zazneli napríklad piesne ako Respect The Woman, Rasta Rise Again, Step Up alebo Lingua, v ktorej spieval celkovo dvadsiatimi rôznymi jazykmi vrátane slovenčiny. Ako ďalší sa dostavil Protoje, ktorý bol prvým z troch jamajských interpretov vystupujúcich v piatok na hlavnom pódiu. Tridsaťdvaročný Oje Ken Ollivierre, ako znie občianske meno tohto rodáka zo Saint Elizabeth, sa predstavil s kapelou The Indiggnation. Ich šou bola o niečo energickejšia než predchádzajúci koncert, návštevníci však tak dobre nereagovali, keďže tvorba tohto interpreta nie je na Slovensku ešte natoľko známa. Po krátkej pauze nasledovalo vystúpenie druhej najväčšej hviezdy šiesteho ročníka Uprisingu, ktorou bol Capleton. Štyridsaťšesťročný Clifton George Bailey III., ktorý sa na tomto festivale predstavil už pred dvoma rokmi s David House Crew, zahral tentoraz s formáciou Prophecy Band. Capleton predviedol výber svojich najväčších hitov, medzi ktorými nechýbali piesne ako napríklad Small World alebo Jah Jah City. 

Krátko po 23:00 sa zaplnený areál dočkal hlavného headlinera, ktorým bol tento rok Ky-Mani Marley. Ten odštartoval svoj približne 90-minútový koncert skladbou Roots, Rock, Reggae, ktorú nahral jeho otec Bob Marley. Ky-Mani následne zahral viacero vlastných skladieb ako Warriors alebo Working All Day a potom pozval na pódium znova Protojeho, s ktorým zaspieval spoločnú skladbu Rasta Love. Druhej polovici Ky-Maniho koncertu dominovali predovšetkým piesne jeho zosnulého otca ako napríklad Iron Lion Zion, Is This Love, I Shot The Sheriff, Could You Be Loved a v neposlednom rade No Woman, No Cry, ktorá predstavovala vrchol prvého dňa Uprisingu. Dianie na hlavnom pódium uzavrela formácia Buraka Som Sistema z portugalského Lisabonu, ktorá sa zároveň postarala o najenergetickejší koncert. Na zvyšných troch stageoch vystúpili napríklad Grem, Million Stylez, Randy Valentine, Dreadsquad, Benny Page alebo Rocky Leon. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies