Prvý deň rozpravy k Programovému vyhláseniu vlády sa za pultom striedali opoziční poslanci

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 07:57 • 2 min
Prvý deň rozpravy k Programovému vyhláseniu vlády sa za pultom striedali opoziční poslanci

BRATISLAVA - Celkovo 12 poslancov z opozície sa dnes vystriedalo za rečníckym pultom v rokovacej sále Národnej rady SR v rámci rozpravy k Programovému vyhláseniu vlády SR (PVV). Počas deviatich hodín podrobili vládny program kritike, koaliční poslanci zatiaľ reagovali cez faktické poznámky.

slovakia

left justify in out

Do rozpravy bolo na začiatku písomne prihlásených 42 členov snemovne, vrátane viacerých koaličných, ďalšie prejavy prídu na rad v stredu (20.4.) ráno. Po ich vystúpeniach bude ešte možnosť prihlásiť sa ústne. V rozprave môžu kedykoľvek vystúpiť aj členovia vlády, dnes to nakrátko využil minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

 

Pred štyrmi rokmi sa začala debata o programovom vyhlásení jednofarebnej vlády Smeru-SD 2. mája, hlasovalo sa až 15. mája. Do rozpravy sa vtedy prihlásilo celkovo 62 poslancov, diskusia trvala zhruba 30 hodín čistého času.

Aktuálny vládny program od pondelkového (18.4.) večera prerokovali parlamentné výbory, ktoré PVV odobrili, odporučili ho schváliť v pléne a novej vláde vysloviť dôveru.

 

Po skončení debaty tak príde na rad hlasovanie o vyslovení dôvery v podobe odobrenia PVV. Koalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť na to potrebuje aspoň 76 hlasov, štyri vládne strany ich majú spolu 81.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies