Prvý deň má za sebou hudobný festival Červeník 2017

NETKY.SK • 12 August 2017, 07:52 • 2 min
Prvý deň má za sebou hudobný festival Červeník 2017

BRATISLAVA/ČERVENÍK - Prvý deň má za sebou hudobný festival Červeník 2017. V amfiteátri rovnomennej obce neďaleko Hlohovca otvorila program mladá skupina z Nitry, ktorá si hovorí Sematam. Postupne sa predstavili Cherry Street, Lenny, Slobodná Európa, George Baker & Band, Desmod a Inekafe. Vybrať si mohli všetci, starší aj mladší. A tak si Červeník zaspieval veľký hit 70. rokov Paloma Blanca a spolu s Kulym aj V slovenských dolinách.

slovakia

left justify in out

Určite atrakciou prvého dňa bol holandský spevák, skladateľ a muzikant George Baker. Jeho kapela George Baker Selection zbierala úspechy hlavne v druhej polovici 70. rokov. Z pódia zazneli známe skladby Dreamboat, Morning Sky, Sing a Song of Love, Baby Blue či Little Green Bag. Na záver to bol ich najväčší hit Paloma Blanca. Zaspieval a zatancoval si celý amfiteáter a Johannes Bouwens, tak znie jeho civilné meno, musel hit z roku 1975 ešte raz zopakovať.

 

Zaujala mladá česká speváčka a klaviristka Lenny, dcéra Lenky Filipovej. V septembri 2016 vydala debutový album Hearts, ktorý jej priniesol úspech v podobe štyroch cien hudobnej akadémie Anděl. Z tohto albumu uviedla piesne Lover, Bones, Standing At The Corner Of Your Heart, My Love či Stranger. Záverečným v jej podaní bol hit Hell.o, známy aj zo slovenských rádií.

 

Slobodná Európa, Desmod aj Inekafe sú známe mená slovenskej rockovej scény a rovnako známe sú aj ich skladby. Whisky a spol. ponúkli piesne z albumu Štvorka aj známe hity z predchádzajúcich albumov, medzi nimi Pakáreň, Relatívny pokoj, Stredná trieda, Ráno či Podvod.

 

Desmod na čele so spevákom Kulym ponúkol playlist, v ktorom boli skladby To nie je možné, Lavíny, Spočítaj, Zhorí všetko čo mám, Anjel, Kamenné ruže, Čierna diera, Chýbanie, na záver hit V slovenských dolinách a Čardáš dvoch sŕdc. Veľkú odozvu mala práve pieseň V slovenských dolinách, tú zaspievali všetci v hľadisku, ale nešetrili hlasivky ani pri ostatných skladbách.

 

Dlhoročnú popularitu si udržiava aj skupina Inekafe na čele s lídrom Vratkom Rohoňom. Do Červeníka doviezli setlist, v ktorom nechýbali piesne Kto na to príde?, Úspešne zapojení, Prečo je to tak, Kašovité jedlá, Ďakujeme vám, Spomienky na budúcnosť či Ráno.

Festival dnes pokračuje, predstavia sa Iconito, Nocadeň, Modus Memory, Smola a Hrušky, A Milli Vanilli Experience, Zóna A, Dj EKG a Horkýže Slíže.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona