Prvý charterový let so sýrskymi utečencami pristál v škótskom Glasgowe

NETKY.SK • 18 November 2015, 10:35 • 2 min
Prvý charterový let so sýrskymi utečencami pristál v škótskom Glasgowe

GLASGOW - Lietadlo vezúce približne stovku sýrskych utečencov pristálo dnes na letisku v škótskom Glasgowe. Ide o prvý z niekoľkých osobitných charterových letov, ktoré majú dopraviť do Británie sýrskych utečencov v rámci programu relokácie z táborov v krajinách susediacich so Sýriou, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Odkedy Británia v septembri oznámila, že do roku 2020 prijme 20.000 sýrskych utečencov, niekoľko ich už do Británie pricestovalo, dnes to však bol prvý charterový let.

 

Vzhľadom na obavy z utečencov po teroristických útokoch v Paríži - jeden z útočníkov údajne vstúpil do Európskej únie cez Grécko, ministerka vnútra Theresa Mayová oznámila, že budú podrobení dôkladnej kontrole, aby sa zaručilo, že nepredstavujú žiadnu bezpečnostnú hrozbu.

 

Britská ministerka pre medzinárodný rozvoj Justine Greeningová, ktorá dnes predsedala Bezpečnostnej rade OSN, po prílete lietadla do Glasgowa naznačila, že Británia nebude ďalej obmedzovať prijímanie utečencov po parížskych útokoch.

 

"Sme presvedčení, že kontroly, ktoré sme uplatnili, sú správne." A poznamenala, že utečenci absolvujú bezpečnostné kontroly po príchode do Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona