Prvý český džihádista poputuje za mreže! Mal v úmysle bojovať v Sýrii za teroristickú organizáciu IS

NETKY.SK • 21 September 2017, 11:19 • 2 min
Prvý český džihádista poputuje za mreže! Mal v úmysle bojovať v Sýrii za teroristickú organizáciu IS

PRAHA - Český najvyšší súd rozhodol o dovolaní Jana Silovského, ktorý mal v úmysle bojovať v Sýrii v radoch extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), za čo si má odpykať trest šesť rokov odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz. Súd však zatiaľ výsledok dovolacieho konania nezverejnil, pretože naprv musí vypracovať písomné odôvodnenie a verdikt doručiť obhajobe i prokuratúre.

Krajský súd v Plzni pôvodne Silovského odsúdil na 39 mesiacov väzenia, avšak odvolací Vrchný súd v Prahe tento rozsudok zmenil na šesť rokov, proti čomu Silovský podal dovolanie na najvyšší súd v Brne.

 

Podľa obžaloby Silovský konvertoval na islam a následne sa v roku 2015 rozhodol vstúpiť ako bojovník do radov IS v Sýrii. Dostal sa však len do Istanbulu, kde ho zadržali ešte počas kontroly na letisku. V jeho mobile sa totiž našli videá Islamského štátu. Následne bol deportovaný späť do ČR. Tam ho ako vôbec prvého Čecha súdili pre úmysel pridať sa k teroristickej organizácii IS.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies