Prvú zimnú masovú cyklojazdu ulicami Moskvy sprevádzala metelica

NETKY.SK • 10 Január 2016, 09:56 • 2 min
Prvú zimnú masovú cyklojazdu ulicami Moskvy sprevádzala metelica

MOSKVA - V uliciach Moskvy sa včera konala prvá masová zimná cyklojazda, na ktorej sa zúčastnilo asi tisíc milovníkov cyklistiky, informovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Cyklojazda sa uskutočnila za mrazivého počasia - podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy počas nej v meste zúrila metelica. Trasa cyklojazdy mala 14 kilometrov a viedla prevažne po nábreží rieky Moskvy, aj okolo Kremľa či Chrámu Krista Spasiteľa, ktoré sú známymi dominantami ruskej metropoly. Na trase a v priľahlých uliciach bola obmedzená premávka áut.

 

Cieľom akcie bolo propagovať po chôdzi najekologickejší spôsob prepravy. V rámci toho mali cyklisti zaručenú bezplatnú prepravu svojich bicyklov v prímestských vlakoch.

 

Hromadné cyklojazdy sa v Moskve doteraz zvykli konať na jar aj na jeseň. Počet ich účastníkov vtedy presahuje aj 20.000.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies