Prvú trofej pred novou sezónou Premier League si ukoristil Arsenal

NETKY.SK • 30 August 2020, 13:04 • 2 min
Prvú trofej pred novou sezónou Premier League si ukoristil Arsenal

LONDÝN - FC Liverpool sa stal prvým klubom v histórií, ktorý prehral v anglickom futbalovom Superpohári dva roky za sebou v jedenástkovom rozstrele.

slovakia

left justify in out

Liverpool predbehli v počte pohárov

Vlani v súboji o Community Shield nestačil na Manchester City a reparát mu nevyšiel ani tentoraz proti londýnskemu Arsenalu. "The Gunners" sa vďaka triumfu posunuli v historickom rebríčku na druhé miesto, keď získali šestnásty superpohár, o jeden viac ako Liverpool. Najúspešnejší je Manchester United (21).

 

 

Dva góly v riadnej hracej dobe 

Tohtoročný zápas bol veľmi podobný s tým vlaňajším. V oboch prípadoch prehrával Liverpool od 12. minúty. Na umiestnenú strelu Pierra-Emericka Aubameyanga spoza pokutového územia však dokázal zareagovať o štyri minúty skôr ako pred rokom proti City. Kanonier Arsenalu pri oslave svojho ukázal známe gesto z filmu Black Panther na počesť herca Chadwicka Bosemana, ktorý nedávno zomrel.

 

img

 

Po premiérovom góle Takumiho Minamina, ktorý sa v 73. minúte aj so šťastím dostal k odrazenej lopte a z hranice bieleho bodu obstrelil Emiliana Martineza v bráne "kanonierov", museli o víťazovi anglického Superpohára opäť rozhodnúť strely z bieleho bodu.

 

img

 

Rhian Brewstere v tretej sérii prekopol bránu a z triumfu sa napokon tešil stopercentný Arsenal. Liverpool ťahal z kratší koniec v troch z uplynulých piatich jedenástkových rozstrelov, Arsenal naopak vyhral z jedenástich deväť.

 

Mikel Arteta o svojich zverencoch

"Dnes sme sa museli vyrovnať s nesmierne silným súperom. Výkon mojich zverencov však bol jednoducho obdivuhodný. Bolo mi jasné, že v druhom polčase budeme trpieť, no ustáli sme to a v rozstrele sme ukázali väčšiu vôľu zvíťaziť," povedal tréner Arsenalu Mikel Arteta. Tridsaťosemročný Španiel absolvoval vo funkcií hlavného kormidelníka ešte len 29 duelov, no na svojom konte má po zisku FA Cupu už druhú trofej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mikel Arteta (@mikelarteta),

 

Ťažká hra proti zostave Arsenalu

Jeho náprotivok Jürgen Klopp ich má síce na konte už desať, no anglický superpohár sa mu nepodarilo získať ani na druhý pokus: "Vyrovnávajúci gól sme si nepochybne zaslúžili a pokojne sme mohli pridať aj ďalšie, no nestalo sa tak. Keď hráte proti takejto formácií (3-4-3) musíte byť v útočnej fáze veľmi pohybliví, dostávať súpera pod tlak a vytvárať si príležitosti."

 

img

 

Súboj o Community Shield sa hrá každoročne ešte pred začiatkom sezóny. Sily si v ňom merajú víťazi ligy a FA Cupu. V prípade, ak jeden tím vyhrá v sezóne obidve trofeje, zápas sa odohrá medzi prvým a druhým tímom ligovej tabuľky tak ako skončili s počtom bodov po konci predchádzajúcej sezóny. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies