Prvú správu o nešťastí letu MH17 zverejnia v utorok

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:33 • 2 min
Prvú správu o nešťastí letu MH17 zverejnia v utorok

HAAG - Holandskí vyšetrovatelia vo štvrtok oznámili budúcotýždňový termín zverejnenia predbežnej správy o okolnostiach júlového zrútenia malajzijského lietadla nad nepokojným územím východnej Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Správa bude obsahovať faktické informácie založené na zdrojoch holandských bezpečnostných orgánov. Ich predstavitelia sa však priamo na miesto tragédie pre bezpečnostné obavy z prebiehajúceho ozbrojeného konfliktu nedostali. Štvrtkové holandské stanovisko vyjadruje potrebu ďalších mesiacov vyšetrovania pred vytvorením konečnej správy o nešťastí letu MH17.

 

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Západ obviňuje z činu proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta. Nájdené telá obetí zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo takmer 200 cestujúcich. Doteraz sa podarilo identifikovať viac ako 180 z celkového počtu ľudí na palube. Záznamy z takzvaných čiernych skriniek analyzujú v Británii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies