Prvou voľbou Barcelony bol Iniestov kolega zo zálohy

NETKY.SK • 16 Január 2020, 13:0 • 2 min
Prvou voľbou Barcelony bol Iniestov kolega zo zálohy

BARCELONA - katalánsky veľkoklub len pred pár dňami predstavil svojho nového trénera. Médiá si začali robiť srandu, že podpísali práve toho človeka, ktorý prerušil "blaugranas" 72 zápasov na Nou Campe bez prehry. nebola to však prvá voľba.

slovakia

left justify in out

Bývalí hráči trénermi svojich klubov 

FC Barcelona išla podobne ako Chelsea pred začiatkom aktuálenj sezóny po stopách svojich odchovancov a najväčších hviezd mužstva. Pre Londýnčanov to bol v strede poľa určite Frank Lampard, ktorý už na Stamford Bridge ako hlavný kormidelník pôsobí.

 

img

 

Nepresvedčivé výkony 

Podobne aj Španieli začali uvažovať o svojom bývalom hviezdnom záložníkovi. Luis Enriqué bol pre Barcelonu po odchode Pepa Guardiolu asi zatiaľ najlepšou voľbou. Po jeho odchode, ktorý si sám zvolil pre problémy v rodine, zaujal miesto hlavného trénera Ernesto Valverde. Barcelona však nepôsobí takým dojmom, ako v minulosti, a tak sa vedenie pokúsilo o zmenu. V Lige majstrov síce postúpili katalánci z prvého miesta v najvyrovnanejšej skupine (Inter, Dortmund, Slavia Praha), avšak v domácej lige je to už o imo. Z posledných piatich zápasov Barcelončania až trikrát remizovali a Real Madrid sa na nich už bodovo dotiahol. španielsku ligu vedú "len" vďaka lepšiemu skóre.  

 

img

 

Prvá voľba Barcelony

Jej prvou voľbou bol legendárny Xavi Hernandéz. Ten sa však vyjadril, že pre neho je to ešte "príliš skoro". barca tak podpísala Quiqueho Setiéna z Realu Betis. Brány má však Xavi aj naďalej otvorené. Niekdajší stredopoliar pôsobil v tíme "blaugranas" osemnásť rokov, po sezóne 2014/2015 zamieril od katarského Al Saddu, ktorý po ukončení aktívnej kariéry prevzal v úlohe trénera. Možno len potrebuje nabrať viac skúseností, aby sa v Katalánsku mohli na jeho služby spoľahnúť v plnej miere. 

 

 

Xaviho vyjadrenie 

"Áno, dostal som ponuku z Barcelony, bol za mnou aj športový riaditeľ Eric Abidal, ale odmietol som. Samozrejme, trénovať Barcelonu je môj sen, ale v budúcnosti, zatiaľ je príliš skoro," prezradil Xavi.

 

Setien bol druhý v poradí

Barcelona odvolala Ernesta Valverdeho začiatkom toho týždňa, na jeho miesto prišiel Quique Setien, ktorý doteraz viedol Betis Sevilla či Las Palmas. "Veľmi sa mi páči štýl jeho práce. Dúfam, že zažije s Barcelonou úspešné obdobie," povedal Xavi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona