Prvou hviezdou Uprising Reggae Festivalu je Nneka

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 09:00 • 2 min
Prvou hviezdou Uprising Reggae Festivalu je Nneka

BRATISLAVA - Organizátori Uprising Reggae Festivalu oznámili meno prvej headlinerky deviateho ročníka, ktorou je nigérijsko-nemecká soulová a hip-hopová speváčka Nneka.

slovakia

left justify in out

Pre 35-ročnú rodáčku z nigérijského Warri to bude už tretí koncert v Bratislave, keďže v roku 2012 sa predstavila v Majestic Music Clube (MMC) a vlani zas v Ateliéri Babylon. Uprising Reggae Festival sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch.


Nneka Lucia Egbuna, ktorej piesne sú v angličtine i igboštine, žila v spomínanom Warri do svojich osemnástich rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, pričom známejšou sa stala v roku 2004, keď predskakovala Seanovi Paulovi.

 

O rok neskôr vydala debutový album Victim Of Truth (2005), ktorý týždenník Sunday Times označil za najviac neprávom prehliadaný album roku 2005 a prirovnal ho k nahrávke The Miseducation Of Lauryn Hill (1998). Nneka za svoju inšpiráciu pokladá interpretov ako Fela Kuti, Bob Marley, Mos Def, Talib Kweli či práve Lauryn Hill.

 

Jej piesne reflektujú jej minulosť a život v Nigérii i západnej Európe a viaceré z nich sa sústredia na problémy kapitalizmu, chudoby a vojny. Na konte má aj ďalšie štyri albumy No Longer At Ease (2008), Concrete Jungle (2010), Soul Is Heavy (2012) a My Fairy Tales (2015). Medzi jej najznámejšie piesne patria single Africans, Heartbeat a Shining Star.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies