Prvou hviezdou týždňa podľa očakávania skvelý Crosby

NETKY.SK • 29 November 2011, 15:41 • 2 min
Prvou hviezdou týždňa podľa očakávania skvelý Crosby

Prvou hviezdou týždňa podľa očakávania skvelý Crosby

slovakia

left justify in out

img

Hokejového útočníka Sidneyho Crosbyho podľa očakávania zvolili za prvú hviezdu uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Kapitán Pittsburghu Penguins zaznamenal veľkolepý návrat po dlhodobom zranení, keď v štyroch zápasoch nazbieral deväť bodov (2+7).
Crosby pre otras mozgu, ktorý utrpel ešte začiatkom januára, a následné komplikácie vynechal dohromady až 61 zápasov. V uplynulom týždni však žiaril, akoby v zámorskej profilige vôbec nepauzoval. K deviatim kanadským bodom pridal aj sedem v hodnotení plus/mínus. Hneď v prvom stretnutí, vysokom víťazstve nad NY Islanders 5:0, strelil dva góly a pridal aj dve asistencie.
Druhú hviezdu udelili brankárovi Vancouveru Corymu Schneiderovi, ktorý priviedol svoj tím k trom víťazstvám v rovnakom počte duelov, dosiahol vynikajúci priemer 0,67 gólu na zápas a 97,8 percentnú úspešnosť zákrokov. K tomu pridal aj dva shutouty proti Coloradu a Phoenixu.
Tretiu hviezdu si vyslúžil ďalší gólman Brian Elliott zo St. Louis Blues. Elliott natiahol svoju víťaznú šnúru na šesť zápasov a v tejto sezóne prehral z 11 stretnutí len raz. V uplynulom týždni vychytal jeden shutout a dosiahol priemer 0,98 gólu na zápas a 96,3 percentnú úspešnosť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies