Prvoradá zodpovednosť za telocvične je na zriaďovateľoch škôl

NETKY.SK • 22 September 2018, 13:36 • 2 min
Prvoradá zodpovednosť za telocvične je na zriaďovateľoch škôl

Bratislava – Prvoradá zodpovednosť za telocvične je na zriaďovateľoch škôl, nie na ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerky školstva Martiny Lubyovej, v prípade, ak je niekde kritická situácia a zriaďovateľ nedokáže zabezpečiť kvalitnú telocvičňu, ministerstvo môže použiť prostriedky štátneho rozpočtu prostredníctvom všeobecnej výzvy, ktorá je nastavená tak, že sa na celú republiku vypíšu všeobecné kritériá a hlásia sa školy. Ako ďalej doplnila, podľa posledného štatistického zberu údajov 340 škôl neuviedlo informácie o telovýchovnom zariadení, takže takýto počet škôl zrejme nemá vlastnú telocvičňu. "My tento problém vnímame citlivo. Opätovne preto vyhlasujeme výzvy zamerané na výstavbu a dostavbu telocviční," poznamenala Lubyová.

 

V roku 2017 rezort školstva na výstavbu, dostavbu alebo rekonštrukciu školských telocviční rozdelil 5,7 milióna eur, čím podporil 61 projektov. V tomto roku to bola suma deväť miliónov eur, ktoré boli rozdelené na 101 projektov. Ministerstvo školstva dostalo celkovo 472 žiadostí týkajúcich sa dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby novej telocvične so súhrnnou požiadavkou vo výške približne 42 miliónov eur. 

Z pridelených financií môžu školy obnoviť cvičebný priestor, opraviť strechu, zrekonštruovať elektroinštaláciu, osvetlenie či ústredné kúrenie. Použiť sa tiež môžu na rekonštrukciu sociálnych zariadení a zdravotechniky v rámci telocviční.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona