VIDEO Prvé zasadnutie vlády Igora Matoviča

NETKY.SK • 22 Marec 2020, 09:26 • 2 min
VIDEO Prvé zasadnutie vlády Igora Matoviča

BRATISLAVA - Nový premiér Igor Matovič (OĽaNO) si prevzal od svojho predchodcu Petra Pellegriniho (Smer-SD) Úrad vlády SR. Po vymenovaní do funkcie sľúbil, že jeho kabinet bude vládnuť otvorene, s ľuďmi a pre ľudí. Pellegrini želá Matovičovi a jeho vláde veľa síl a povedal, že je pripravený mu pomôcť, ak bude potrebovať.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič sľúbil prezidentke Zuzane Čaputovej, že jeho kabinet bude vládnuť otvorene, neodtrhne sa od života ľudí, a že to bude kabinet, ktorý bude vládnuť s ľuďmi a pre ľudí. V prejave spomenul aj priority vlády a pandémiu nového koronavírusu. Ako liek naň označil spolupatričnosť, zodpovednosť a odhodlanie všetkých ľudí, ktorým na Slovensku skutočne záleží.

 

Hlavným bodom prvého rokovania bol boj s koronavírusom. Slovensko nebolo podľa nového premiéra Matoviča na koronavírus dostatočne pripravené. Lekári a zdravotné sestry čakali na potrebné ochranné vybavenie dva mesiace. V pondelok 23. marca preto nový premiér plánuje zvolať na jednotlivé ministerstvá krízové štáby, ktoré majú navrhnúť ďalšie potrebné opatrenia na zabránenie šírenia vírusu a ktoré nová vláda následne prerokuje ešte v daný deň na svojom rokovaní.

 

 

Nový premiér sa vyhol odpovedi na otázku, či budúci týždeň vyhlási núdzový stav pre celú krajinu. „Nevieme, čo bude ďalej. Musíme sa hlavne správať zodpovedne. Zároveň potrebujeme vedieť, akým smerom sa situácia vyvinie,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona