Prvé žaloby na podozrivých zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom sú už na súde

NETKY.SK • 27 Január 2016, 17:11 • 2 min
Prvé žaloby na podozrivých zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom sú už na súde

KOLÍN NAD RÝNOM - Prvé žaloby na dôvodne podozrivých z trestnej činnosti počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom sú už na tamojšom súde.

slovakia

left justify in out

Ide o žaloby na mužov z Tuniska a Maroka, ktorí mali v okolí kolínskej hlavnej železničnej stanice odcudziť istému mužovi tašku s kamerou. Obaja obžalovaní sú vo vyšetrovacej väzbe, proces s nimi sa možno začne už vo februári.


Informácie priniesli denník Bild a tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu miestneho súdu.


V priebehu silvestrovskej noci došlo v nemeckom Kolíne nad Rýnom, ako aj ďalších mestách spolkovej republiky k masovému páchaniu trestnej činnosti zo strany mužov hlavne severoafrického pôvodu.


Viacerí z nich sa dopustili sexuálneho obťažovania žien a krádeží, čo vyvolalo pobúrenie nielen u domáceho obyvateľstva, ale aj v radoch početných migrantov v Nemecku.


Orgány činné v trestnom konaní majú medzičasom k dispozícii 945 trestných oznámení. Takmer 560 poškodených uviedlo, že sa stali obeťami trestnej činnosti sexuálneho charakteru. Kolínska prokuratúra vyšetruje zatiaľ 35 obvinených, deväť z nich je vo vyšetrovacej väzbe.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona