Prvé vozidlá s ruskou humanitárnou pomocou vyrazili k ukrajinskej hranici

NETKY.SK • 17 August 2014, 12:16 • 2 min
Prvé vozidlá s ruskou humanitárnou pomocou vyrazili k ukrajinskej hranici

KAMENSK-ŠACHTINSKIJ - Prvých 16 nákladných vozidiel z konvoja s humanitárnou pomocou, ktorú Rusko vyslalo na východ Ukrajiny, vyrazilo dnes po niekoľkých dňoch čakania z parkoviska v západnom Rusku smerom k ukrajinskej hranici.

slovakia

left justify in out

 Informovali o tom reportéri ruských tlačových agentúr i agentúry Reuters.
      

Vozidlá dnes ešte neprejdú cez hranicu, uviedol zástupca zmluvnej dopravnej spoločnosti pre agentúru RIA Novosti. Počas dňa by však ku hranici mali presunúť ďalšie nákladné autá z mesta Kamensk-Šachtinskij v Rostovskej oblasti, kde parkujú, aby sa zabránilo dopravnej zápche na kontrolnom stanovišti, uviedla RIA.
      

Pracovníci Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) pokračujú v náhodných kontrolách nákladu ruských vozidiel. Celkovo ide podľa ruskej strany o približne 280 kamiónov s asi 2000 tonami pomoci - potravín, liekov, spacích vakov a mobilných generátorov.
      

Ukrajinská vláda uznala v sobotu večer vyslané zásoby ako humanitárnu pomoc, čo by malo umožniť ich prevoz cez hranicu pod záštitou Červeného kríža. Vláda na svojej webovej stránke informovala, že príslušný výnos podpísala ministerka práce a sociálnej politiky Ľudmyla Denisovová.
      

Jej rezort dostal v sobotu list so zoznamom pomoci, ktorý podpísal vedúci regionálnej delegácie MVČK pre Rusko, Bielorusko, Ukrajinu a Moldavsko Pascal Cuttat. Podľa listu by na ukrajinskej strane hranice mal náklad prevziať MVČK, ktorého pracovníci budú prítomní pri presune pomoci na ukrajinské územie cez hraničný priechod pri ruskom Donecku, uviedla v noci na dnes agentúra ITAR-TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies