Prvé víťazstvo Spartaka pod vedením nového kouča, Trnava zdolala v príprave Olomouc

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 09:06 • 2 min
Prvé víťazstvo Spartaka pod vedením nového kouča, Trnava zdolala v príprave Olomouc

Luhačovice/Rakvice - V stredajšom prípravnom zápase zvíťazili futbalisti ViOnu Zlaté Moravce v Luhačoviciach nad Zlínom 2:1.

slovakia

left justify in out

V Rakviciach si Spartak Trnava poradil so Sigmou Olomouc 3:1. Nestor El Maestro si v treťom zápase na lavičke "bílích andelov" pripísal prvý triumf. Predtým Spartak pod jeho taktovkou podľahol Maccabi Tel Aviv 0:3 a remizoval so Zlatými Moravcami 0:0.

 

Tréner Nestor El Maestro nemohol v dueli počítať so štvoricou zranených hráčov - kapitánom Greššákom, Hladíkom, Bellom a Jirkom. Jakubech s Tambem dostali po reprezentačných povinnostiach týždňové voľno. Od úvodu stretnutia nastúpil Slavko Lukič, ktorého si kormidelník Spartaka pozval na skúšku. Okrem neho sa divákom predstavila aj nová akvizícia Marvin Egho.

 

Súboj mal od úvodu rýchle tempo. Spartakovci držali loptu na svojich kopačkách a v osemnástej minúte boli odmenení gólom. Individuálnu kvalitu ukázal Egho, ktorý vycvičil obranu Olomouca a pred prázdnou bránou našiel Čanturišviliho, ktorý sa nemýlil - 1:0.

 

Po zmene strán urobili andeli viacero zmien. V tutovke sa na začiatku ocitol Tomovič, pálil iba do brankára. V 59. minúte Tomovič vysunul Kadleca, ktorý unikol po pravej strane a prízemnou loptou našiel v pokutovom území Čeredničenka. Legionár z Ukrajiny najprv Reichla neprepálil a z dorážky mieril nad. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa o dve minúty neskôr Tóthovi. Azda z polovice ihriska nakopol na bránu loptu a aj za pomoci silného vetra sa ocitla, na prekvapenie všetkých, v sieti - 2:0. Do konca zápasu padli ešte dva góly. Sigme sa podarilo znížiť v 75. minúte zásluhou Romera Antonia. Konečný rezultát uzavrel tesne pred koncom Yao, ktorý zužitkoval pekný center z kopačky Jansa.

 

SK Sigma Olomouc - FC Spartak Trnava 1:3 (0:1)

Góly: 74. Romero - 18. Čanturišvili, 61. Tóth, 90. Yao 

 

Zostava Spartak Trnava:

Vantruba - Lukič (46. Kadlec), Godál, Tóth, Čonka (46. Janso) - Pehlivan (46. Oravec), Tomovič - Čanturišvili (46. Lovás), Čeredničenko (70. Bogdanovski), Mihálik (61. Yilmaz) - Egho (46. Yao)

 

Nestor El Maestro (tréner FC Spartak Trnava): "Bol to pre nás ťažký deň. Trénujeme tvrdo a toto bol už tretí zápas. Posledných dvadsať minút bolo pre niektorých hráčov, ktorí hrali od začiatku, veľmi náročných. Teším sa z postoja hráčov, to je pre mňa dôležitá vec. Druhá, pozitívna vec je, že som na ihrisku videl niekoľko systémových vecí smerom do ofenzívy, na ktorých každý deň pracujeme. Tri góly hráčom pomôžu, zaslúžili si ich. V príprave však v zásade o výsledky nejde. Na tie sa hrá v sezóne. Nerád komentujem výkony jednotlivcov, Ego ukázal kvalitu a potenciál. Spôsob, akým vypracoval prvý gól, bol naozaj impozantný. Potrebuje naďalej pracovať, aby sa zlepšoval. Čo sa týka Slavka, je to hráč, ktorý má skúsenosti, dnes ich ukázal. Vedel, čo robiť s loptou."

 

Andrej Kadlec (hráč FC Spartak Trnava):

"Sme radi, že nám to konečne padlo. V predchádzajúcich zápasoch nám to nevyšlo, dnes až trikrát. Je to pozitívne. Mrzí nás inkasovaný gól. Výsledok je však dobrý. Zápas poznačil silný vietor, zvládli sme to lepšie ako súper. Môžeme byť pozitívni."

 

Vachtang Čanturišvili (hráč FC Spartak Trnava):

"Bol to ťažký zápas. Dôležité ale je, že sme ho vyhrali. Víťazstvo potreboval každý z nás. V tíme máme viacero nových hráčov, takže to potrebujeme. Gól? Všetko urobil za mňa Marvin (Egho). Teším sa, že som pomohol mužstvu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies