Prvé tréningové centrum zabezpečuje výcvik bezpečnej jazdy

NETKY.SK • 18 November 2010, 12:29 • 2 min
Prvé tréningové centrum zabezpečuje výcvik bezpečnej jazdy

Prvé tréningové centrum zabezpečuje výcvik bezpečnej jazdy

slovakia

left justify in out

img

V areáli motoristického okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni v okrese Dunajská Streda dnes slávnostne otvorili prvé slovenské profesionálne Centrum bezpečnej jazdy (CBJ).
"CBJ je prvé profesionálne tréningové centrum na Slovensku, je výnimočné už samotnou veľkosťou stavby a určené na výcvik bezpečnej jazdy so všetkými typmi motorových vozidiel, vrátane motocyklov," informoval TASR riaditeľ výcviku Driving Academy, s.r.o., Milan Troška s tým, že špecializované tréningové moduly simulujú krízové situácie na cestách, od pretáčavých a nedotáčavých šmykov, cez vyhýbanie sa prekážkam na klzkej vozovke, v zákrutách a na kopci, ovládanie vozidla v aquaplaningu a pri náhlej zmene priľnavosti povrchu, ako aj mnohých ďalších situácií. "Sme prvé centrum na Slovensku, ktoré dokáže vyškoliť šoférov osobných automobilov, motocyklov a šoférov nákladných vozidiel a autobusov,"  uviedol.
Krízové situácie za volantom absolvuje počas života každý vodič. "Väčšina dopravných nehôd spočíva vo včasnom neubrzdení vozidla. Najdôležitejšie je preto správne zareagovať a vyhnúť sa prekážke na každom type povrchu a zastaviť vozidlo v čo najkratšom čase," priblížil Troška. Dodal, že žiaľ, ani vrodený talent za volantom nikomu nezaručuje správne zvládnutie náhlej krízovej situácie. Väčšina frekventantov škôl bezpečnej jazdy zistí až tu, ako správne reagovať v bežných krízových situáciách alebo ako sa im vyhnúť.
"V CBJ vám ukážeme, aké sú vaše reakčné schopnosti a čo treba spraviť, aby ste ochránili svoje zdravie, zdravie iných, svoj ale aj cudzí majetok. Našou konečnou ambíciou je dodať vodičom väčšiu istotu za volantom a tak pomôcť k ochrane životov, ako aj majetku. Ide o zvyšovanie bezpečnosti na cestách a kreovanie kvalitnejších šoférov na Slovensku," zdôraznil riaditeľ výcviku.
Škola bezpečnej jazdy je určená pre všetkých, ktorí chcú, resp. potrebujú sa naučiť a zdokonaliť v ovládaní motorového vozidla v komplikovaných podmienkach. Centrum dokáže nasimulovať veľké množstvo najrozmanitejších situácií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona