Prvé tohtoročné El Clásico sa odohrá možno až v decembri

NETKY.SK • 18 Október 2019, 10:09 • 2 min
Prvé tohtoročné El Clásico sa odohrá možno až v decembri

ŠPANIELSKO - Real Madrid a FC Barcelona prešli počas leta veľkými zmenami. Oba kluby pritiahli k sebe hráčov svetovej extratriedy. prvé El Clásico v tejto sezóne je preto už dlho očakávanou udalosťou. Fanúšikovia si však naň budú musieť počkať možno o niečo dlhšie.

slovakia

left justify in out

Prvé futbalové El Clásico v Španielsku v tejto sezóne možno presunú z októbrového až na decembrový predvianočný termín. Navrhuje to Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF). Dôvodom sú obavy o bezpečnosť aktérov. Aktuálne v metropole Katalánska Barcelone prebiehajú masívne demonštrácie a protesty, ktoré už prerástli do násilností a potýčok s políciou. Pôvodným termínom súboja odvekých rivalov FC Barcelona a Realu Madrid bol 26. október.

 

img


Vedenie španielskej najvyššej futbalovej súťaže najprv podalo návrh, aby sa hralo v pôvodnom termíne, ale s výmenou domáceho prostredia, teda v Madride. Oba tímy však túto ideu odmietli akceptovať. Ak sa vedenie súťaže nedohodne so zástupcami FC Barcelona aj Realu Madrid, posledné slovo bude mať Španielska kráľovská futbalová federácia. Definitíva by mala padnúť v najbližších dňoch.

 

img


Podľa RFEF najviac očakávaný duel sezóny by mali odohrať krátko pred zimnou prestávkou v stredu 18. decembra. V takom prípade by však museli presunúť zápasy Španielskeho kráľovského pohára (Copa del Rey). Proti termínu v strede týždňa je aj vedenie španielskej najvyššej súťaže, keďže by to negatívne zasiahlo držiteľov televíznych práv a ich klientov.

 

img

 

Aby toho nebolo málo, vedenie La Ligy navrhuje 7. december. To by však znamenalo zápasové rošády aj v dueloch naplánovaných už na najbližší víkend. Prvé El Clásico v sezóne 2019/2020 mali pôvodne odohrať v sobotu 26. októbra s výkopom o 13.00 h, čo je termín vhodný aj pre fanúšikov na ázijskom kontinente.

 


Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde odporúča, aby sa zápas odohral v pôvodnom termíne v Barcelone za sprísnených bezpečnostných opatrení. Predišlo by sa tak zásahom do vopred stanoveného sezónneho programu La Ligy a najmä do rozvrhu hráčov FC Barcelona a Realu Madrid.

 

img


Katalánsko už niekoľko dní zažíva násilné protesty, ktoré vyvolalo rozhodnutie Najvyššieho španielskeho súdu o nekompromisnom uväznení deviatich vodcov separatistov na 9 až 13 rokov za zorganizovanie nezákonného referenda v roku 2017. Separatistické skupiny už vyzvali svojich priaznivcov, aby sa v deň pôvodného termínu El Clásica, teda 26. októbra, zhromaždili a opäť dali verejne najavo svoju nevôľu s rozhodnutím súdu. Vlajky podporujúce nezávislosť Katalánska sa pravidelne vyskytujú na domácich zápasoch FC Barcelona.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies