Prvé svetové plážové hry budú v San Diegu

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:24 • 2 min
Prvé svetové plážové hry budú v San Diegu

WASHINGTON - Premiéra svetových plážových hier bude v roku 2017 v San Diegu. Organizátora vybrala v stredu na zasadnutí vo Washingtone exekutíva Asociácie národných olympijských výborov (ANOC). Súhlas delegátov generálneho zhromaždenia ANOC by mal byť už iba formálnou záležitosťou.

slovakia

left justify in out

Kalifornské mesto zvíťazilo v súboji s iným americkým kandidátom - floridskou Sarasotou, ďalej Dubajom, Soči a neurčeným čínskym dejiskom. Hry sa uskutočnia 29. septembra až 9. októbra, teda krátko po zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v peruánskej Lime, kde sa rozhodne o usporiadateľovi olympijských hier 2024. Jedným z favoritov bude Los Angeles.

 

Svetové plážové hry by mali zastrešiť 20 až 22 športov, definitívne číslo vzíde z rozhovorov medzi ANOC a organizátormi. Bez šance nie sú napríklad skateboarding, surfovanie či športové lezenie, ktoré sa uchádzajú aj o vstup na scénu olympijských hier. Priestor dostanú tiež videohry - vďaka spoločnosti Sony USA, ktorá sídli práve v San Diegu. Američania počítajú s rozpočtom 150 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies