Prvé slová Zuzany Čaputovej po dnešnom rozhodnutí v kauze vraždy novinára

NETKY.SK • 3 September 2020, 13:16 • 2 min
Prvé slová Zuzany Čaputovej po dnešnom rozhodnutí v kauze vraždy novinára

Hlava štátu je prekvapená z rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

slovakia

left justify in out

Dodala, že nevyhnutne však potrebuje porozumieť jeho odôvodneniu. Je presvedčená, že proces bude pokračovať na Najvyššom súde SR. "Verdikt súdu ma šokoval a potrebujem porozumieť jeho odôvodneniu. Rešpektujem ho, ale očakávam, že hľadanie spravodlivosti sa nekončí a bude pokračovať na Najvyššom súde. Myslím na rodičov Jána a Martiny a prajem im veľa síl v tejto ťažkej chvíli. Oni aj my všetci si zaslúžime vidieť vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí si vraždu ich detí objednali a sprostredkovali," povedala v reakcii. TASR ju poslal hovorca prezidentky Martin Strižinec.

 

img

 

Zuzana Čaputová pri zapálení sviečky Jánovi Kuciakovi na Námestí SNP v hlavnom meste zdôraznila, že ide zatiaľ o prvostupňový rozsudok. Verdikt sa však má rešpektovať, doplnila.

Prezidentka dodala, že pri vražde novinára musí prirodzene nastať záujem širokej verejnosti. A práve preto je prípad o to viac špecifickí, že ho mnoho ľudí dlhodobo sleduje. "Očakávania od spravodlivého verdiktu sú úplne na mieste," podotkla hlava štátu.

 

img

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies