Prvé oblúčiky na svahoch si budú môcť lyžiari vychutnať cez víkend

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:37 • 2 min
Prvé oblúčiky na svahoch si budú môcť lyžiari vychutnať cez víkend

VYSOKÉ TATRY - Dve najväčšie lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách už pripravili niektoré svahy na spustenie zimnej sezóny. Prvá lyžovačka by mala byť na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici na Mikuláša v sobotu 6. decembra.

slovakia

left justify in out

„Prví lyžiari sa môžu tešiť na Štrbskom Plese na zjazdovky Interski a Juniorská. Dosnežujeme ešte zjazdovky Esičko a Turistická, uvidíme ako sa nám podarí ich dosnežiť, ak by bolo dobré počasie, spustíme aj tieto dve zjazdovky,“ uviedla pre TASR Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts a. s. 
     

V Tatranskej Lomnici by mali byť v sobotu k dispozícii zjazdovky zo Štartu do Tatranskej Lomnice v celkovej dĺžke 2000 metrov. Dosnežujú sa tiež zjazdovky Esička, Generál, Čučoriedky východ a Čučoriedky západ. Vo Vysokých Tatrách bolo doposiaľ prevažne inverzné počasie, takže sa ľahšie zasnežovali nižšie položené zjazdovky. Vo vyšších polohách bolo teplejšie. Prvý, kto skúša tatranské svahy túto zimnú sezónu, je slovenský lyžiar Adam Žampa. Podľa neho je v celej Európe momentálne teplo, jedine v Tatrách sú vhodné podmienky na lyžovanie. Práve preto na Štrbskom Plese v týchto dňoch trénuje na ďalšie kolo svetového pohára.
     

„V posledných dňoch nám čosi aj nasnežilo, takže na zjazdovkách sa môžu lyžiari tešiť na kombináciu prírodného a technického snehu, toho umelého je však viac,“ doplnila Fabianová. Tatranci však veria, že príroda k nim bude vľúdnejšia ako vlani a dopraje dostatok prírodného snehu počas celej zimy. Na spomínaných zjazdovkách je v súčasnosti približne 40 centimetrov snehu, takže podmienky sú zatiaľ dobré. Vo Vysokých Tatrách zasnežujú už približne dva týždne, lyžiarska sezóna tu však začne o čosi neskôr ako vlani. „Prvá lyžovačka minulý rok bola 30. novembra, teraz je to trošku posunuté, ale veríme, že tí lyžiari prídu a vychutnajú si prvé oblúčiky na svahu,“ uzavrela Fabianová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies